Презентація до тренінгу ''Знати, щоб жити ''

Про матеріал

Даний матеріал сприятиме кращому розумінню дітьми понять «ВІЛ-інфекція», «СНІД», шляхів їх поширення, способів і засобів профілактики; формуванню в учнів практичних навичок, які навчать їх відмовлятися від пропозицій, пов'язаних із ризиком інфікування ВІЛ; вихованню толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих:

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-тренінг „ Знати, щоб жити“

Номер слайду 2

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Номер слайду 3

Що означає Червона стрічка?Цей символ анти. СНІДівського руху створив художник Франк Мур у квітні 1991 року (він помер від СНІДу через 3 роки).

Номер слайду 4

Основні правила1. Бути толерантним2. Говорити по черзі3. Бути доброзичливим4. Зберігати таємниці5. Висловлювати свою думку6. Давати змогу висловитись товаришам7. Дослуховувати товариша до кінця8. Бути лаконічним

Номер слайду 5

Вперше в науковій літературі з’явилось повідомлення, що в США виявлені хворі з ураженням іммунної системи, котре супроводжується рядом побічних захворювань Першовідкривачами вірусу стали Люк Монтаньє (Франція) и Роберт Галло (США). В 1983 році у лімфатичних вузлах хворого СНІДом був виявлений вірус — збудник СНІДу 1981 рік…

Номер слайду 6

Шляхи інфікування ВІЛ-інфекцією. 1.    вертикальний (від матері до дитини ) 2.    статевий ( при статевму контакті) 3.    через кров.

Номер слайду 7

ОрганізмІмунна система. Хвороба. Принцип дії звичайних вірусів

Номер слайду 8

ОрганізмІмунна система. ВІЛХвороба. Принцип дії ВІЛ

Номер слайду 9

На сьогодні не існує вакцини для профілактики СНІДу і недостатньо ефективні методи лікарської терапії цього захворювання Основна проблема створення лікарських препаратів проти СНІДуполягає у високій властивості ВІЛ змінювати свою структуру

Номер слайду 10

Вірус імунодефіциту людини не передається через…Спільне користування одягом. Рукостискання, обійми. Спільне користування фонтанчиком для питної води. Посуд, їжу. Домашні тварини. Рушники, мило, мочалка.

Номер слайду 11

Сучасні препарати для лікування СНІДу діють всередині клітини, не дозволяючи ВІЛ розмножуватись. Середня тривалість життя ВІЛ-інфікованої людини становить приблизно 12 років, однак сучасні препарати збільшують цю цифру в 2-3 рази.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 12

Статистика… Щоденно ВІЛ заражається більше 6 000 людей, що дає змогу говорити про пандемію СНІДу. Сьогодні число ВІЛ- інфікованих у світі перевищує 30 млн., а померло від цієї хвороби — 6 млн. людей.

Номер слайду 13

Статистика…За шість місяців 2016 року в Україні за даними  МОЗ України було зареєстровано 7 612 нових випадки ВІЛ-інфекції (з них 1 365 дітей до 14 років). Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 287 970 нових випадків ВІЛ-інфекції, від СНІДу в Україні померло 39 887 осібstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 14

Об´єднання заради життя Досвід епідемії ВІЛ/СНІДу доводить, що вона здатна пробуджувати найгірші і найкращі людські якості.

Номер слайду 15

Найгірші якості виявляються тоді, коли ВІЛ-позитивні стають жертвами стигми і дискримінації з боку рідних, друзів, сусідів, лікарів, учителів чи державних службовців.

Номер слайду 16

А найкращі якості – коли люди об´єднуються для боротьби з бездіяльністю уряду чи окремих осіб для надання допомоги і догляду за тими, хто живе з ВІЛ.

Номер слайду 17

Це поважні міжнародні донори, що виділяють кошти на боротьбу з епідемією, і невеликі громадські організації, які діють на місцевому рівні.

Номер слайду 18

● Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ – представляє інтереси ВІЛ-позитивних людей.

Номер слайду 19

● Дитячий фонд Організації Об´єднаних Націй (ЮНІСЕФ) – працює в інтересах дітей і молоді.

Номер слайду 20

● Фонд Олени Пінчук “ Анти. СНІД ” – займається створенням соціальної реклами і проведенням масових акцій.

Номер слайду 21

● МБФ “ Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні ” – проводить профілактику серед найбільш уразливих груп населення.

Номер слайду 22

ВІЛ/СНІД стосується кожного з нас.

Номер слайду 23

pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
28 березня 2018
Переглядів
2175
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку