Презентація до уроків української мови у 10 класі з тем "Апостроф" і "ПОЗНАЧЕННЯ М'ЯКОСТІ ПРИГОЛОСНИХ "

Про матеріал
Презентація до уроків української мови у 10 класі з тем "Апостроф" (https://naurok.com.ua/urok-z-ukra-nsko-movi-u-10-klasi-z-temi-apostrof-173561.html ) і "ПОЗНАЧЕННЯ М'ЯКОСТІ ПРИГОЛОСНИХ "(https://naurok.com.ua/urok-z-ukra-nsko-movi-v-10-klasi-z-temi-poznachennya-m-yakosti-prigolosnih-173578.html )
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема : Апостроф.«Науки корені в повторенні». Народне прислів’я

Номер слайду 2

«Карти пам'яті» з теми«Апостроф»Завдання : оформити схему, дібрати приклади, занести їх в схему

Номер слайду 3

Коментоване письмо Завдання : Запишіть слова, уставте, де треба, апостроф, поясніть орфограми. Реп..ях, п..ятдесят, арф..яр, дев..ятсот, роз..ятрити, з..ясовано, духм..яно, хутор..янин, пор..ядок, зв..язок, без..язикий, тьм..яно, цв..ях, присв..ята, медв..яний, дзв..якнути, розв..язано, помор..янин, св..ято, харків..янин, сузір..я, вар..яг, від..їзд, мавп..яча .

Номер слайду 4

Диктант із таємницею. Запишіть слова у дві колонки: І — з апострофом, II — без апострофа.Із пер­ших літер кожного слова згори донизу складіть українське прислів’я

Номер слайду 5

Вибірково-розподільний диктант. Завдання : Поставте, де потрібно, м’який знак чи апостроф у словах іншомовного походження. Слова випишіть у три колонки: І — з м’яким знаком, ІІ — з апострофом, ІІІ — без м’якого знака й апострофа.

Номер слайду 6

Тема : Позначення м'якостіприголосних‘«Науки корені в повторенні». Народне прислів’я

Номер слайду 7

«Спостереження»

Номер слайду 8

Вибірково-розподільна робота. Завдання : Подані іменники в давальному відмінку однини запишіть у дві колонки: 1) у яких треба вставити знак м’якшення, 2) у яких не треба.

Номер слайду 9

Міні-есе . Опишіть картину ( до 10 речень) використовуючи слова з апострофом та м’яким знаком.

Номер слайду 10

Готуємось до ЗНО1. Виконати тести .2. Перевірка і підрахунок балів проводиться сусідом за партою.2. Кожна правильна відповідь-два бали .

Номер слайду 11

Незакінчене речення. Сьогодні на уроці я дізнався про…Найбільш цікавим було…Я не вмів, а тепер умію…Урок запам’ятається мені тим, що…

Номер слайду 12

Інформація-інструктаж . 1. Вивчити правила вживання апострофа , §30 за підручником Українська мова (рівень стандарту) / Олекандр Авраменко 2. Скласти і записати словниковий диктант за вивченими темами (25 слів). 3. Виписати із підручника географії 10 речень в яких є слова з апострофом та м’яким знаком, підкреслити граматичну основу, зробити синтаксичний розбір двох речень (на вибір).

Номер слайду 13

Дякую за увагу .

pptx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
6984
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку