Презентація до уроку алгебри 11 класу з теми: "Розв`язування задач з теорії ймовірності."

Про матеріал
Презентація до уроку алгебри 11 класу з теми: "Розв`язування задач з теорії ймовірності." допомогає розглянути розв`язки типових задач по даній темі, підготуватися до ЗНО.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Розв`язування задач з теорії ймовірності. Мета: розглянути розв`язки типових задач по даній темі, закріпити вміння учнів розв`язувати задачі з теорії ймовірності, підготуватися до ЗНО, виховання культури усної та письмової мови.

Номер слайду 2

№1. На 7-місну лавку випадковим чином сідає 7 чоловік. Яка ймовірність того, що дві конкретні людини опиняться поруч?

Номер слайду 3

№2. Яка ймовірність того, що серед чотирьох розданих карт буде 1 туз і 1 король, якщо в колоді 36 карт?

Номер слайду 4

№3. У ящику знаходиться 15 якісних і 5 бракованих деталей. Навмання беруть 2 деталі. Знайти ймовірність того, що: 1) обидві деталі будуть якісні; 2) одна деталь буде якісною, а одна- бракованою.

Номер слайду 5

№4. Студент знає відповіді на 25 питань із 60, які виносяться на екзамен з математики. Яка ймовірність здати екзамен, якщо для цього необхідно відповісти не менше ніж на два з трьох питань?

Номер слайду 6

№5. Абонент забув останню цифру номера телефона і тому набирає її навмання. Знайти ймовірність того, що він додзвониться не більш як з третього разу.

Номер слайду 7

№6. Навмання вибрана кісточка доміно виявилася не дублем. Знайти ймовірність того, що другу взяту навмання кісточку можна приставити до першої.

Номер слайду 8

№7. У ящику 7 апельсинів і 5 яблук. Навмання вибирають 3 фрукти. Яка ймовірність того, що всі три фрукти- апельсини?

Номер слайду 9

№8. За відгуками покупців Микола Миколайович оцінив надійність двох інтернет-магазинів: імовірність того, що потрібний товар доставлять з 1 магазина, дорівнює 0,85, ймовірність того, що потрібний товар доставлять із 2 магазина, дорівнює 0,96. Микола Миколайович замовив товар одразу в двох магазинах. Вважаючи, що магазини працюють незалежно один від одного, знайти ймовірність того, що жоден магазин не доставить товар.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
838
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку