Презентація до уроку алгебри в 10 класі. Тема. "Використання графіків тригонометричних функцій в архітектурі."

Про матеріал

Дослідження: використання графіків тригонометричних функцій в архітектурі. Розвивати математичну грамотність, навички самоаналізу, увагу, пам`ять, цікавість до математики.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив сінусоїди на будівлі, створенні архітектором Сантьяго Калатрава . Підготувала Вчитель математики Харківської гімназії №82 Калаш Олена Володимирівна y = ,

Номер слайду 2

Знайомі незнайомки: сінусоїда й косінусоїда: y= cos x,y = sin x. y = ,

Номер слайду 3

Виноробня «Бодегас Ісіос» Воно було побудовано в 2001 році архітектором Сантьяго Калатрава і нагадує графік функції y = cos⁡x, «синуса доповнення», протяжністю від -7π до + 7π.

Номер слайду 4

«Плаваючий музей», побудований на пірсі в Ріо-де- Жанейро Фасад якого виглядає як фрагмент синусоїди від -π до 0

Номер слайду 5

Телекомунікаційна вежа в Барселоні Архитектор Сантьяго Калатрава, який її побудував, добре розібрався з функцією y=arccos x

Номер слайду 6

Будівля залізничного вокзалу Будівля залізничного вокзалу на гілці, яка зв'язала центр Ліона з аеропортом Сент-Екзюпері, побудоване в 1994, в його конструкції чітко видна частина синусоїди, а саме від 0є до 170 є, де кожен проліт становить одну десяту найменшого додатнього напівперіоду y =sin x.

Номер слайду 7

Науково-розважальний комплекс у Валенсії Який з'явився в 2001 році в Музеї Мистецтв Мілуокі, синусоїда від - π / 2 до π / 2

Номер слайду 8

Науково-розважальний комплекс у Валенсії Виглядає як криволінійна трапеція, де подінтегральної функцією є y=sinx. при створенні моста Chords (“Струны”) в Иерусалимі.

Номер слайду 9

Науково-розважальний комплекс у Валенсії Виглядає як криволінійна трапеція, де подінтегральної функцією є y=sinx. при створенні моста Chords (“Струны”) в Иерусалимі.

Номер слайду 10

Висновок: можна дослідити як властивості тригонометричних функцій допомагають математично показати складність й красоту архітектури.

ppt
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
1588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку