Презентація до уроку алгебри в 11 класі з теми "Застосування похідної"

Про матеріал

Презентація до уроку алгебри в 11 класі з теми "Застосування похідної. Дослідницька лабораторія". Урок ми проведемо у дослідницькій лабораторії, в якій з'ясуємо “Як застосовується похідна у різних галузях людського життя».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Найкращий спосіб вивчити що-небудь – відкрити його самостійно. Д.Пойа

Номер слайду 3

Англія, 1666 рік. І.Ньютон

Номер слайду 4

Розвиток науково-технічного прогресу, війни, виготовлення зброї, епідемії і відкриття цілющого пеніциліну, запуск космічної ракети, створення ядерних реакторів Основою цього всього послужило диференціальне числення.

Номер слайду 5

Архімед : «Дайте мені точку опори і я зрушу Землю» Сучасники Ньютона : «Складіть нам диференціальне рівняння усіх рухів у природі і навчіть їх інтегрувати, тоді ми будемо подібні Богу, оскільки за допомогою обчислень точно будемо знати майбутні події».

Номер слайду 6

 Завдання №1 1. А  2. Б 3. В 4. В 5. А 6. Б 7. А 8. Б

Номер слайду 7

Завдання №2 Установіть відповідність між властивостями функцій(1-4) і твердженнями(А-Д). 1. Функція на проміжку спадає. 2. Функція на проміжках зростає 3. Функція в точці має мінімум 4. Функція має критичну точку А. Похідна функції в точці дорівнює нулю Б.Значення функції в точці дорівнює нулю В. Похідна функції на проміжках від ‘ємна Г. Похідна функції на проміжку додатна Д. Похідна змінює знак – на +

Номер слайду 8

Відповідь 1 - В 2 - Г 3 - Д 4 - А

Номер слайду 9

Завдання №3 Решето 1. Знайти похідну функції y= f(x). 2. Знайти область визначення функції y= f(x). 3. Упевнитися, що заданий відрізок входить до області визначення даної функції. 4. Побудувати графік даної функції. 5. Знайти критичні точки функції. 6. Знайти проміжки зростання і спадання функції. 7. Обчислити значення функції в критичних точках. 8. Вибрати критичні точки, які належать заданому відрізку. 9. Порівняти одержані значення функції та вибрати з них найменше і найбільше.

Номер слайду 10

Правильна послідовність дій 2, 3, 1, 5, 8, 7, 9. Дірка у решеті – неточність у твердженні 7. Обчислити значення функції в критичних точках і на кінцях відрізка.)

Номер слайду 11

1) Попит на цукор у місті Артемівськ змінюється за законом Р=-x2+16x+30. Знайти максимальний і мінімальний місячний попит серед покупців з 1(січень) по 10(жовтень) місяць.

Номер слайду 12

Концентрація ліків у крові хворого через деякий час після ін’єкції задається формулою С(t)=16 t/(10 t +20)2. Знайти максимальну концентрацію і час, коли вона досягається

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Маркетолог (буквально “той, що вивчає ринок”). Проводить маркетингові дослідження, враховуючи рекомендації та попит на окремий вид продукції. Абизяева В.Н.

Номер слайду 15

Маркетолог Головне завдання маркетолога: знати закони ринку, щоб використовувати їх для досягнення максимального результату в бізнесі

Номер слайду 16

Маркетолог Він повинен зясувати: чому той чи інший товар ( послуга) привертає увагу покупців. Чому карамель «Подих вітру» користується більшим попитом, ніж цукерки « Бджілка»?Хто частіше купує ці цукерки: пенсіонери, школярі чи домогосподарки?

Номер слайду 17

Маркетолог А також він повинен здійснювати: Збирання та аналіз статистичного матеріалу прискіпливий аналіз отриманих даних; прогнозування ринку.

Номер слайду 18

2) Здатність учнів запам’ятовувати матеріал на уроці обчислюється формулою y=-0,1x2+2,5x+90. На якій хвилині ви порадите пояснити найважче завдання і чому?

Номер слайду 19

Еней після багатьох пригод пристав до берега і потрапив до міста. В тім городі жила Дідона, А город звався Карфаген, Розумна пані і моторна, Для неї трохи сих імен: Трудяща, дуже працьовита, Весела, гарна, сановита.

Номер слайду 20

Розв’язати задачу: Які розміри матиме прямокутник найбільшої площі, периметр якого 22 км?

Номер слайду 21

Задача. Визначте розміри циліндричної закритої консервної банки, об’єм якої дорівнює V см3, щоб її повна поверхня була найменшою, тобто затрати жерсті на її виготовлення були найменшими.

Номер слайду 22

розв’язувати рівняння; доводити нерівності; виконувати завдання з наближеними обчисленнями.

Номер слайду 23

  Осн. рів. №941(а), №999(а) Достат.рів. №1003(а), №941(а)

Номер слайду 24

Щоб у вас все ладналося й кипіло, Щоб в житті не знали збоїв і невдач, Застосовуйте похідну ви сміливо, Розв’язання шукайте задач.

ppt
Додано
26 вересня 2018
Переглядів
2008
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку