Презентація до уроку "Апостроф. Тренувальні вправи"

Про матеріал

Презентація допоможе унаочнити матеріал, приверне й активізує увагу учнів, створить позитивний настрій у класі. Таким чином використання презентації зробить процес засвоєння матеріалу значно продуктивнішим.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку «Апостроф. Тренувальні вправи»Вчитель: Середа Вікторія Анатоліївна

Номер слайду 2

Епіграф: Дев’ять десятих нашого щастя залежить від здоров’я. (А. Шопенгауер) 

Номер слайду 3

Я тобі довіряю, тому що…

Номер слайду 4

Бліц-опитування: Для чого в українській мові апостроф?Які правила його вживання ви знаєте?А коли апостроф не вживається?Як вимовляємо приголосний перед апострофом?Як вимовляємо голосний після апострофа?

Номер слайду 5

«Орфоепічна фізкульт-хвилинка»: не забувай правильно вимовляти звуки у словах з апострофом. М’ЯЧ - [МЙАЧ]

Номер слайду 6

«Шосе орфограм»Запишіть і поясніть правило: Здоров_ я, сузір_я, пів_яблука, реп_ях, св_ято, трав_яний, подвір_я, цв_ях, зав_язати, різдв_яний, м_яч, Лук_янівка, бур_як, прем_єра, пір_я, солов_їний, з_явитися, моркв_яний, м_ята, пор_ятунок, від_їхати.

Номер слайду 7

Релаксація. Уявіть, що ви легкі, ніжні квіти кульбабки. Ваші ручки легкі-легкі – це тонкі промінчики . Ваше тіло теж легке-легке. Подув легкий вітерець, і кульбабки полетіли. З кожним вдихом і видихом ви все вище і вище піднімаєтеся над чарівним лісом. Ласкавий вітерець ніжно гладить маленькі, легкі кульбабки .... Вам добре, приємно. Але ось прийшла пора повертатися в цю кімнату. Потягніться і на рахунок «три» розплющіть очі, посміхніться ласкавому вітерцю й один одному.

Номер слайду 8

Вибірково – розподільний диктант. Випишіть слова з апострофом в одну колонку, а слова, у яких апостроф не ставиться ,– в другу. «Весняний ліс»Як добре у лісі! Уже з_явилися перші квіти, всюди розлився їх п_янкий аромат. Навколо так зелено і с_вятково! Чути солов_їні співи. Здається, кожен бур_янець радіє весні. Але пам_ятай : ліс – не місце для ігор з вогнем. Полум_я може пошкодити дерева і кущі, викликати пожежу. Ми тут – лише гості. Тож не лякай лісових мешканців, навіть маленького черв_ячка. Якщо насмітив – прибери сміття у свій рюкзак. Бережімо ліс, адже він – запорука людського здоров_я!

Номер слайду 9

Творче завдання. Складіть невеличку розповідь про хлопчика Лук’яна, використовуючи опорні слова. Підкресліть орфограму, над якою ми сьогодні працюємо Опорні слова : Лук’ян, комп’ютер, пір’їна, зарядка, м’яч, морквяний, порядок.

Номер слайду 10

Продовжте речення : Сьогодні ми працювали над…Я навчився (навчилася)…Найбільше сподобалось…Виникали труднощі…

Номер слайду 11

Домашнє завдання : Скласти пам’ятку «Як зберегти здоров’я», використовуючи слова з апострофом. Пояснити орфограми. Скласти 5 речень, використовуючи слова з апострофом. Пояснити орфограми. Виписати 5 висловів про здоров’я, у яких вживаються слова з апострофом. Пояснити орфограми.     

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Натха Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 липня 2018
Переглядів
5865
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку