Пунктуаційне дегустування. Прочитайте речення, прокоментуйте розділові знаки. Любі друзі, сьогодні всім гостям закладу пропонуємо такі козацькі страви: ароматний куліш, смачні галушки, солодкі вергуни й вітамінно-травʼяний узвар. Якщо полюбляєте спеції, то додайте, будь ласка, їх у страви. Яку спецію вам запропонувати?
ПОРАДА ВІД ШЕФ-КУХАРЯ №2:«ПОМІЧАЙТЕ КРАСУ!»Прочитайте текст. Визначте дієслова.1. Які з них позначають дію, що відбувалася до розмови про неї?2. Під час розмови про неї?3. Після розмови про неї? Запахло осінню. Щось надзвичайно ніжне, красиве й ароматне відчувається в повітрі. Осінь залишає спогад про себе скрізь: у тендітному жовтогарячому листочку, що повільно кружляє над землею, у гроні винограду, що росте біля будинку моєї бабусі, і навіть у теплих смаколиках із «Сімейної пекарні». Люблю тебе, золота пані, різною - вогненною, незбагненною, примхливою, запашною. Люблю за те, що пахнеш яблуками й дихаєш прохолодою, щедро сиплеш золото й даруєш красу. Полюбіть осінь і ви, мої любі гості! Відчуйте жовтогарячий дивосвіт усім серцем. Домовилися?
Найпопулярнішою стравою серед українців здавна вважали сало, яке використовували для засмажування різних страв: борщів, капусняків, юшок. На ньому й донині смажать яєчню. Шкварки із сала вживають до каш, галушок, вареників, млинців. Його їдять сирим, копченим, вареним, смаженим, а також використовують для шпигування пісного мʼяса, приготування завиванців. У народі достаток сала вважався, вважається і, мабуть, завжди вважатиметься за справжній добробут. Прочитайте. Визначте дієслова, зʼясуйте час і вид кожного. Дегустаційна робота «Сало реклами не потребує»
Граматична кулінарія. Прочитайте подані речення. Визначте дієслова. З'ясуйте час, особу, число кожного дієслова теперішнього часу. Позначте особові закінчення.1. Українська кухня здавна славилася багатством страв.2. Прянощі й приправи в українській кухні використовують у мінімальній кількості.3. Цибуля надає страві особливого смаку. 4. Свинина, запечена з чорносливом, слугувала, слугує й буде слугувати окрасою святкового стола.5. Ектор Хіменес-Браво говорить, що салати – це територія свободи.6. Євген Клопотенко завжди заправляє перші страви вершковим маслом.