Презентація до уроку читання 2 клас НУШ "Зачарувала все зима" за програмою Савченко

Про матеріал
До уроку літературного читання в 2 класі НУШ " Зачарувала все зима" за програмою О.Савченко Презентація повністю готова до використання на уроці, причому вчителю надається оптимальний вибір того обсягу матеріалу, який необхідний для рівня класу. Презентація виконана в програмі Power Point - 2010. Включає в себе фрагменти з використанням анімації, гіперпосилання на текстові фрагменти (розміщені в самій презентації).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зачарувала все зима. Зимові дива. Зимові свята. В. Багірова «Лист до Чудотворця». І. Малкович «Молитва Ангелу». О. Наконечна «Свято Миколая»

Номер слайду 2

ФОРМУЛА УСПІХУРозшифруйте записану формулу уроку:/У+О//В+С/Р=ЗУ-увага. О-організованість. В-взаємодопомога. С-спілкування. Р-робота. З-знання. Саме ці якості потрібні будуть нам на уроці. Організація до уроку

Номер слайду 3

Перевірка домашніх тренувальних вправ

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Біла ковдра землю вкрила,А озера - біла крига. Робота над скоромовкою

Номер слайду 6

Гра «Добери ознаку»Зима — …, …, … . Сніг — …, …, …Ялинка — …, …, … Мороз - …, …, ,..

Номер слайду 7

Гра «Злови слово»— Послухайте загадку. Про що вона?Кружляє ніжно-білий пух,Міняє зайчик свій кожух. Вдягає лиска рукавички,Співають весело синички. Ведмідь в барлозі вже дріма…Яка пора, скажіть?… (зима).— Які дії виконує зима? (розтрушує, наганяє, сковує).— Що робите ви, коли приходить Свято Миколая? (діти називають тільки дії).

Номер слайду 8

http://youtube.com/watch?v=Bg. E4 G_Jk0s. IПерегляд відео

Номер слайду 9

Словникова робота

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Знайомство з письменницею. Віра Багірова. Письменниця Віра Багірова — авторка віршів, казок, п'єс, оповідань у тому  числі про тварин та рослин.

Номер слайду 12

Віра Багірова ЛИСТ ДО ЧУДОТВОРЦЯ Святий отче, Миколай, мою хату не минай! Подаруй мені потіху і торбину, повну сміху, і здоров’я для родини, красну долю для Вкраїни!Опрацювання вірша В. Багірової «Лист до Чудотворця»

Номер слайду 13

Іван Антонович Малкович – редактор, упорядник, автор та перекладач кількох десятків книжок для дітей. Знайомство з письменником.Іван Малкович

Номер слайду 14

Іван Малкович. МОЛИТВА ДО АНГЕЛА(за дитячою молитвою)Ангелику мій,охоронцю мій!Рано, ввечір, вдень, вночібудь мені до помочі. Свічечкоюприсвіти,а криламизахисти.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Надходило свято Миколая. Цього року воно було дуже холодним. В одній бідній родині жили батько, мати та маленький Івась. У їхній хаті економили дорогий газ, тому в кімнатах було зимно. Вночі Івась змерз у своєму ліжку. Сонний перейшов до батьків і заснув біля них. Коли Івась прокинувся, батька з матір’ю вже не було вдома, вони подались заробити трохи грошей. Він швиденько одягнувся і гайнув на вулицю, де гралися інші діти. Вони саме хвалилися подарунками святого Миколая, знайденими вранці під своїми подушками.– А що тобі подарували? – спитали вони у Івася. Він задумався, зітнув плечима й щиро сказав:– А мені мама з татом подарували тепло…– Тепло? – зареготали діти. – Хіба можна ним поласувати чи побавитися?– Мені було дуже холодно, і батьки мене зігріли…Діти аж за животи схопилися від сміху… Івась гірко заплакав, апотім підвів голову і крізь сльози проказав:– А кому з вас цієї ночі батьки подарували тепло, га?.. – Нікому, от! То в мене – найкращий подарунок!І мерщій гайнув до хати…Опрацювання твору «Свято Миколая». Ольга Наконечна.

Номер слайду 17

Обговоріть разом

Номер слайду 18

Рефлексія. На уроці мені дуже сподобалось. На уроці мені сподобалось. На уроці мені не сподобалось

pptx
Додано
13 грудня 2020
Переглядів
5079
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку