Презентація до уроку читання "Ганна Чубач. У лісочку на пеньочку"

Про матеріал
Презентація допоможе дізнатися про творчий і життєвий шлях Ганни Чубач,її збірку.Діти відгадуватимуть предмет за ознаками,складатимуть "Сенкан",спробують римувати та логічно мислити.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

-. Г. Чубач “ У лісочку на пеньочку”. Презентацію підготувала вчитель Опорного закладу освіти «Хомутецька гімназія» Федоренко Л. Г.

Номер слайду 2

-. Добрий день! В добрий час!Рада, діти, бачить вас!Ви почули всі дзвінок?Він покликав на урок. Кожен з вас приготувався —На перерві постарався. Зараз сядуть всі дівчатка,А за ними і хлоп’ятка.

Номер слайду 3

-. Рубрика «Очікування та сподівання»

Номер слайду 4

-. МОВЛЕННЄВА РОЗМИНКА

Номер слайду 5

-. Гра «Хто як говорить?»Пригадаймо, друзі, вмить,Як пшениченька шумить? Ш-ш-ш. Як в гайку струмок дзвенить?Дз-дз-дз. Як бджола в саду бринить? Дж-дж-дж. Як шумлять у птаха крила? Ше-ше-ше. В морі синьому вітрила? З-з-з. Вітер з гаєм розмовляє? Шу–шу-шу. Поміж листячком гуляє? Ша-ша-ша. А зараз запросимо тишу. Ц-ц-ц-ц.

Номер слайду 6

Чистомовка. Ла-ла-ла – десь гуде …(бджола); Ець-ець-ець – цвірінчить …(горобець); Ик – ик – ик – на квітку сів …( метелик); Рі – рі – рі – на деревах…(снігурі); Ти –ти – ти – за ними дивляться…(коти).

Номер слайду 7

Скоромовка. Ви сичі-горлачі,Не кричіть уночі!Бо в траві на землі Сплять мишата малі.

Номер слайду 8

-. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГОЗАВДАННЯ

Номер слайду 9

Ганна Танасівна Чубач 6 січня 1941 рік. Народилася в селі Плоске на Вінниччині в сім'ї хліборобів. Закінчила школу, Український поліграфічний інститут, курси при Літературному інституті ім. М. Горького в Москві. Авторка 30 поетичних збірок та 200 пісень.

Номер слайду 10

Видала понад сорок книжок для дітей: "Вивчаймо самі", "Сонячна абетка", "Алфавітні усмішки", "Жук малий і волохатий", "Черепаха Аха" та багато-багато інших.

Номер слайду 11

«Відгадай предмет за ознаками»Сіренька, невеличка, швиденька , польова, шкідлива — …Жвавий, маленький, сміливий, задиркуватий— … Гостра, тонка, металева, тверда — …

Номер слайду 12

«Блискавка»Горобець, синичка, журавель, ластівка, мишка, сорока, ворона, лелека.rrrrrrrr

Номер слайду 13

Сенкан ( синквейн)мишкасіренькамаленькашкодитьгризевиглядаєМиша – дуже маленька тваринка. гризун

Номер слайду 14

Гра «Упізнай героя»Маленьке, сіреньке, Довгий хвостик має, По підлозі бігає, Насіннячко збирає. 2 Сірий, моторний, На соняшник сів, Надзьобався добре, І далі полетів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ЗАГАДКАЄ сорочка у моєї мами,Вишита барвистими нитками. ( акнавиши. В)

Номер слайду 17

Довідкове бюро. Заздрісно. Міточки Виточкизнак, зроблений на будь - якій речі, на будь – якому предметі для відмінності від інших.зашита з вивороту невеликаскладочка на одязі.в перекладі на російську мову: завистливо, завидно.

Номер слайду 18

• Простежте, як змінюється настрій мишки. Продовжіть міркування: Спочатку мишка вишивала для синочка весело, тому що... Яким став настрій мишки потім? Чому?Продовжіть міркування: Настрій мишки став сумним, бо …

Номер слайду 19

Вибіркове читання• Прочитайте рядки, у яких йдеться мова про те, як мишка вишивала сорочку. • Що робили горобці?• Як можна оцінити вчинок горобців?Вибери відповідь і продовж:• Я засуджую горобців, тому що…• Я одобрюю вчинок горобців, тому що…• За такий вчинок мені соромно, бо…

Номер слайду 20

З яким висловлюванням ти погоджуєшся? - Горобці теж хотіли мати сорочку. - Бешкетники заздрили мишеняті й не поважали чужої праці. - Горобці хотіли допомогти мишці .

Номер слайду 21

— Розгляньте малюнок. Які фарби на ньому переважають?- Як називають такі фарби в образотворчому мистецтві? — Які рядки вірша проілюстрував художник?- Який настрій передано на малюнку до вірша?- Уявіть, що ви художники і вам потрібно намалювати ілюстрації до вірша Г. Чубач « У лісочку на пеньочку»- Який малюнок ви б намалювали ?

Номер слайду 22

Гра «Знайди риму»на пеньочку - …сріблиночка- … - … - …ниточка - …( Якою частиною мови є ці слова? На які питання відповідають? )Вишивала - … - …Злетілися – … – …- … ( Якою частиною мови є ці слова? На які питання відповідають? )

Номер слайду 23

Вправа “Незакінчене речення” — Ми читали вірш…— Найцікавішим для мене було…— Я відчув труднощі…--- Більше за все сподобалось…

Номер слайду 24

Домашнє завдання На вибір:1. Виразно читати вірш. Дати відповіді на запитання.2. Виразно читати вірш. Підготувати запитання за його змістом. За бажанням намалювати малюнок до вірша.

Номер слайду 25

Дякую за урок!З вами приємно працювати!

pptx
Додано
2 квітня 2021
Переглядів
593
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку