Презентація до уроку фінансової грамотності "Види страхування"

Про матеріал
Протягом уроку учні ознайомляться з видами страхування. Матеріал можна використати на уроках фінансової грамотності, а також інших предметах економічного напрямку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види страхування

Номер слайду 2

“Найважливіша інвестиція, яку ви можете зробити - це інвестиція в себе”Уоррен Баффетпідприємець, інвестор

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Види страхуваннясоціальне страхуванняособисте страхуваннямайнове страхуваннястрахування відповідальностістрахування підприємницьких ризиків

Номер слайду 5

Особисте страхування - це галузь страхування, за допомогою якої здійснюється страховий захист сімейних доходів громадян або зміцнення досягнутого ними сімейного добробуту. 

Номер слайду 6

 В якості об'єктів особистого страхування виступають життя, здоров'я та працездатність людини. Страхувальниками по особистому страхуванню можуть виступати як фізичні, так і юридичні особи, а застрахованими можуть бути тільки фізичні особи. 

Номер слайду 7

Суб'єктами особистого страхування є : страховикстрахувальник застрахована особа вигодонабувач, призначуваний на випадок смерті страхувальника або застрахованої особи.

Номер слайду 8

Вибір виду особистого страхування пов’язаний із віком людини, родом професійних занять і позаробочою активністю: В юності більш затребуваним є страхування від нещасного випадку. У зрілому віці – страхування життя

Номер слайду 9

Під час відпочинку – туристичне страхування. На час роботи – страхування від нещасних випадків на виробництвіУпродовж всього життя – медичне страхування

Номер слайду 10

Добровільне медичне страхування (ДМС) вид страхування, за якого страховик компенсує застрахованій особі витрати на послуги медичних установ

Номер слайду 11

Страхування життя. Ця страхова послуга корисна для тих, хто бажає матеріально забезпечити себе після досягнення похилого віку або убезпечити матеріально залежних близьких людей на випадок своєї смерті.

Номер слайду 12

Страхування життя, яке передбачає страхову виплату на випадок, якщо застрахована особа доживе до кінця строку договору страхування (ризик дожиття), або на випадок смерті застрахованої особи впродовж дії договору (ризик смерті), називається накопичувальним.

Номер слайду 13

Страхування майна фізичних і юридичних осіб. В умовах нашої країни житло, будівлі, споруди, вантажі здебільшого є найціннішим майном людини, а його знищення чи пошкодження може стати справжньою трагедією для будь-кого. При заподіянні значної шкоди житлу, будівлі, споруді, вантажу може не вистачити коштів на ремонт, а це означає реальну загрозу залишитись без даху над головою або без власного бізнесу.

Номер слайду 14

Кожен, хто хоч раз займався ремонтом або має власну домівку/бізнес знають, як багато енергiї, сил i засобiв ми зазвичай вкладаємо в облаштування нашого майна. Для когось житло — це "затишне гнiздечко", для когось — "надiйна фортеця". Хтось вкладає душу в бiзнес — свiй "другий дiм".

Номер слайду 15

Автострахування Швидкість, впевненість, комфорт, легкість пересування, престиж – все це дає нам автомобіль. Він став невід’ємною частиною сучасного життя. Купуючи автомобіль, ми хочемо, щоб він прослужив якнайдовше. Для цього ми використовуємо якісний бензин, заливаємо масло найвищого ґатунку, щороку обстежуємо машину на станції техобслуговування. У випадках, коли ми виявляємось безсилими і не можемо захистити своє авто, на допомогу приходить страхова компанія, яка пропонує широкий спектр послуг автострахування.

Номер слайду 16

Обов’язкові види страхування в Україні включають понад 13 пунктів. Розглянемо основні з них. Нещасні випадки на транспортіСтраховка автоцивільної відповідальності – ОСАГОСтрахування цивільної відповідальності осіб, які мають зброю. Страхування відповідальності власників собак. Страхування предметів іпотеки від ризиків випадкового знищення

Номер слайду 17

«Страхування життя не для бідних і аж ніяк не для багатих. Воно призначене для мудрих!»Марк Твен

Номер слайду 18

Домашнє завдання Переглянути відео, презентацію, виконати вбудоване завдання й надіслати скрін екрану.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Комісарчук Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Слюсар Діана Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
5496
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку