Презентація "Ринок послуг в Україні та світі"

Про матеріал
Учні пригадають, що таке послуга, які види послуг існують. Дізнаються, яким є розвиток ринку послуг у різних країнах і в Україні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ринок послуг в Україні та світі

Номер слайду 2

Пригадаймо!Що таке послуга?Які види послуг ви знаєте?Чим відрізняються послуги від товарів?

Номер слайду 3

Сфера послуг - зведена узагальнювальна категорія, що включає відтворення різноманітних видів послуг, які надають підприємства, організації, а також фізичні особи.

Номер слайду 4

Сфера послуг має низку специфічних особливостей порівняно з матеріальним виробництвом1) На відміну від товарів, послуги виробляють і споживають в основному одночасно, вони не підлягають зберіганню. Це породжує проблему регулювання попиту і пропозиції послуг.

Номер слайду 5

2) Послуги часто протиставляються продукції, хоча й у промисловості збільшується роль обслуговування, яке може включати ремонт обладнання, післяпродажне обслуговування та їнші послуги, повязані з продажем товарів.3) Сферу послуг держава зазвичай більше захищає від іноземної конкуренції, ніж сферу матеріального виробництва. Ринок послуг існує в єдності з товарним ринком і є однією з його різновидів, що розвивається в рамках загальних законів ринкової економіки.

Номер слайду 6

У даний час сфера послуг є однією з найбільш перспективних галузей економіки, які швидко розвиваються. Вона охоплює широке поле діяльності: від торгівлі та транспорту до фінансування, страхування і посередництва різноманітних видів. Розглянемо декілька видів сфери послуг.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Готелі та ресторани, пральні і перукарні, навчальні та спортивні заклади, туристичні фірми, радіо- і телестанції, консультаційні фірми, медичні установи, музеї, театри і кінотеатри належать до сфери послуг. В Україні сфера послуг обганяє виробничу сферу за темпами росту і появою нових видів послуг.

Номер слайду 9

Нові види послуг. Ділові і професійні послуги: торгівля нерухомістю, розміщення тимчасово вільних коштів, маркетингові, рекламні послуги, електронний секретар. Послуги з виховання і навчання дітей: гувернантки, няні, приватні дитячі садки і школи. Послуги з догляду за тваринами: лікування, годування, прогулянки, готелі для тварин

Номер слайду 10

Ринок послуг у світіПослуги відносять до третинного сектору економіки. Країни, в яких цей сектор найрозвиненіший, називають постіндустріальними. Японія – один із лідерів експорту товарів автомобільної, електротехнічної та суднобудівної галузі. Основою економіки Франції є сфера послуг, у якій зайнято 76,7% економічно активного населення. Крім того, країна має досить високі показники у сферах туризму, енергетики, транспорту й сільського господарства.

Номер слайду 11

В Австралійській економіці переважає сектор послуг, який охоплює близько 68 % ВВП. Великобританія – успішна і процвітаюча країна зі стабільною і відкритою економікою, провідним сектором якої є сфера послуг(3/4 ВВП). Лідируюче положення в ній займає фінансова складова, яка визначає спеціалізацію країни в системі економічних відносин. Говорячи про сферу послуг, варто зазначити, що Великобританія здійснює 10 % світового експорту послуг – банківських, страхових, брокерських, консультаційних, а також в галузі комп'ютерного програмування.

Номер слайду 12

 Сфера послуг — найбільший сектор економіки США, яка включає безліч різних галузей і професій. Комплекс ділових, професійних і особистих послуг — включає освітні та медичні послуги, соціальне обслуговування, готельний бізнес, індустрію реклами, менеджмент, агентства по зв'язках з громадськістю, а також численні підприємства побутових послуг, що надаються корпораціям або окремим громадянам.

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Переглянути презентацію, виконати вбудоване завдання https://learningapps.org/watch?v=p1zp82a1321 й надіслати скрін екрану.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.3
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бугло Ирина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Володимирівна Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Олешко Елена
    Сподобався матеріал та структура презентації. Додала б ще дещо, але як основа для успішного уроку - дуже хороша презентація.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
6037
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку