Презентація "Найвідоміші технопарки світу"

Про матеріал
Презентаційна робота на тему: "Найвідоміші технопарки світу" дасть уявлення про найвідоміші науково-інноваційні центри світу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найвідоміші технопарки світу

Номер слайду 2

Найвідомішим технологічним парком у світі є Кремнієва долина, в якій провадуть компанії з виробництва комп'ютерів, їх компонентів і програмного забезпечення. Назва цього наукового центру майже стала побутовою назвою: описуючи великі технопарки світу, часто використовують такі фрази, як Французька Кремнієва долина, Індійська Кремнієва долина і так далі.

Номер слайду 3

Ideion Research Park, Швеція Ideion був першим науковим парком у Швеції, який, як і багато європейських технопарків, був створений в умовах складної економічної ситуації: місцевий бізнес втрачав ринки через конкурентів у Південно-Східній Азії, почалося масове безробіття. Тоді пропозиція вчених з Лундського університету до влади міста Сконе створити технопарк з новими робочими місцями в знань-індустріях допомогла вийти з кризи. Зараз у парку близько 300 компаній, понад 10 000 робочих місць, а виживаність стартапів становить 80%. Особливість Ideion в тому, що більшу частину території займають не звичайні офіси, а безкоштовні платформи для спілкування. Це невеликі офіси, обладнані куточки для переговорів, ділових зустрічей і просто спілкування, які здаються в оренду за символічні гроші або навіть безкоштовно.

Номер слайду 4

Технологічний парк Кампіаса, Бразилія До появи в середині 1960-х років в місті Кампіаський університет UNICAMP регіон займався сільськогосподарською діяльністю. Фахівці з хорошою технічною освітою і новим університетом, як центром наукових ідей, залучили інвестиції провідних компаній в Кампини. За підтримки держави тут відкрилися технопарки та інкубатори, а дві державні компанії – Petrobras і Telebras – зробили свої інвестиції в розвиток технотауна. Гіганти Dell, IBM, Samsung, Motorola, Huawei, Bosch та інші мають офіси в Campinas. Загалом тут працює понад 60 компаній та 5000 співробітників.

Номер слайду 5

Технополис София-Антиполис, Франция. Назву технополіс отримав на честь дружини французького сенатора, яка заснувала парк. Друга частина назви - Антиполіс - це давньогрецька назва міста Антиба, поруч з яким знаходиться цей технопарк. Парк розташований на Лазурні, приємний клімат і узбережжя якого приваблюють вчених з усього світу. Однією з умов створення центру стала відсутність шкідливих виробництв, тому вчені в Антиполісі зосередилися на дослідженнях в IT, електроніці, фармакології та біології. Після чотирьох десятиліть існування Софія-Антиполіс представляє близько 1,5 тисячі компаній, 4000 вчених, понад 26 000 робочих місць. Площа парку близько 2300 га.

Номер слайду 6

Бангалорський парк високих технологій, Індійський міжнародний парк високих технологій або ITPB називають столицею «індійського дива». Тут відкрили свої офіси всесвітньо відомі компанії Oracle, Microsoft, Toshiba, IBM, Xerox, Vodafone та інші. На Бангалор припадає третина експорту індійських IT-послуг. Дешева робоча сила, різниця в часових поясах - індуси працюють, поки американці сплять - це сприятливі умови, які роблять ІТ-аутсорсинг в цій країні таким затребуваним. У Бангалорі відкрито понад 200 інженерних коледжів, випускники яких, крім ІТ, застосовують свої знання в промисловій інфраструктурі: повітроплаванні, біотехнології, космосі та ін.

Номер слайду 7

Кіотський дослідницький парк, Японський кіотський дослідницький центр став першим приватним дослідницьким центром в Японії. Спочатку провідними галузями кіотського парку були фармацевтика, хімія і матеріалознавство, але бум IT-компаній дещо змінив склад резидентів. З більш ніж 350 місцевих компаній близько третини зараз займаються ІТ-сферою. Профіль інших компаній - електроніка, медіа, архітектура, маркетинг, напівпровідники. Парк був заснований, розроблений і здобув світову популярність такими компаніями, як Shimadzu Corporation, OMRON, HORIBA і KYOCERA.

Номер слайду 8

КІНЕЦЬ ПРЕЗЕНТАЦІЙНОЇ РОБОТИДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
6 грудня 2021
Переглядів
3332
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку