Презентація до уроку географії на тему: " Сиваш"

Про матеріал
В роботі надається цікава інформація про озеро Сиваш: географічне положення, особливості природи, біорізноманіття, прогноз на майбутнє цього озера.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сиваш

Номер слайду 2

Сиваш - затока на заході Азовського моря. Сиваш відділяє Кримський півострів від материка. По ньому проходить межа між Республікою Крим і Херсонською областю України.

Номер слайду 3

Площа Сиваша складає близько 2560 км. Через мілководдя (найбільша його глибина не перевищує 3 м, переважаючими глибинами є 0,5-1,0 м) влітку вода в ньому сильно прогрівається і видає гнильний запах, через що Сиваш називають Гнилим морем. З цієї ж причини морська вода інтенсивно випаровується, через що Сиваш сильно мінералізован. Складається з 11 солоних і гірко-солоних заток. Такоже живиться водами Азовського моря.

Номер слайду 4

Біорізнаманітність Сиваша. Так як Сиваш дуже солений тому і тварин з рослинами дуже мало. Так як виживати у соленій середі, дуже тяжко. Природа тут мертва. Адже берега лиману дуже пологі, вода в лимані застоюється, має неприємний запах, а море настільки дрібне, що в деяких місцях можна йти від берега кілька километрів, щоб глибина води становила більше одного метра. Під час спекотного літа рівень Сивашу сильно знижується, а ще бриз допомагає наганяти воду на материк, і тоді уздовж його берегів оголюється суцільна смуга землі, абсолютно неродючої, покритої брудом і непрохідної.

Номер слайду 5

Завдяки Північно-Кримському каналу, Сиваш ще зовсім не засолився, але якщо Цей канал перекроють, то Сиваш, можем зовсім зчахнути і перетворитися на одну сіль. Але це озеро приносить багато користі людям. З Сиваша можна добувати сіль, лікуватися на берегах солених озер й багато іншого.

Номер слайду 6

Сиваш – Мертве море Отже ми маємо те, що Сиваш без постачання прісної води, з часом стане схожим на мертве море, а мабуть і взагалі засохне, перетворившись на «Соляну Сахару».

pptx
Додано
19 лютого 2023
Переглядів
525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку