Презентація до уроку із зарубіжної літератури для 5 класу на тему: "Е. Портер "Полліанна". Ідея радості і відкриття світу у творі".

Про матеріал
Презентація підготована безпосередньо до уроку з теми: " "Е. Портер "Полліанна". Ідея радості і відкриття світу у творі", яка зробить урок цікавішим, змістовнішим, дасть можливість учням отримати якісно-нові знання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема: «Е. Портер « Полліанна». Ідея радості життя й відкриття світу у творі»

Номер слайду 3

Радість – всесвіту пружина,Радість – творчості душа… ф. Шиллер . Епіграф уроку:

Номер слайду 4

Мета: -навчальна: узагальнити знання учнів про твір,його ідейно-художні особливості,естетичну цінність;збагачувати світ власної духовності; -розвивальна: розвивати мовлення учнів,позитивне мислення,читацьку пам’ять,уміння висловлювати та аргументувати власну точку зору;-виховна: виховувати оптимізм, доброзичливість,взаєморозуміння та взаємоповагу, любов до людей.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Детектор брехні» ( я зачитаю твердження, ви відповідаєте «так» чи «ні»)1. Батько Полліанни був лікарем? 2. Сім’я була бідною?3. Дівчинку взяла на виховання сестра матері? 4. Дівчинка мріяла про велику кімнату з картинами і килимами? 5. Полліанна була веселою і радісною? 6. Тітку Полліанни звали Ненсі? 7. Улюблена гра Полліанни – це хованки? 8. Полліанна грала лише тоді,коли залишалася сама? 9. Тітка турбувалася про дівчинку з обов’язку? 10. Незнайомець, з яким познайомилася Полліанна на вулиці, був завжди веселим? 11. Полліанна дуже любила свої веснянки? 12. Волосся у дівчинки було чорне? (ні)(так)(так)(так)(так)(ні)(ні)(ні)(так)(ні)(ні)(ні)

Номер слайду 7

Полліанна очима дітей

Номер слайду 8

Гра «Маска»

Номер слайду 9

Вправа «Знайди відповідності»{638 B1855-1 B75-4 FBE-930 C-398 BA8 C253 C6}Стала сердечнішою, людянішою, турботливою. Місс ПолліЗнайшов названого батька,став жити у великому будинку. ДжимміПрипинила вередувати, бути всім незадоволеною, знайшла корисне заняття. Місіс Сноу. Припинив уникати людей, бути самотнім і розчарованим. Містер Пендлтон. Порозумівся з коханою жінкою і став щасливою людиною. Лікар Чилтон

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Робота з текстом (в парах).«Як « гра врадість» робить світ кращим?»Знайдіть у тексті, як Полліанна намагається радіти навіть за неприємних ситуацій (зачитати цитати)І пара Втрата батька (с. 186)2 пара Хотіла ляльку, прислали милиці (с. 193)3 пара Тітка поселила Полліанну на горищі (с.192)4 пара Дівчинку залишили без вечері (с.192) 

Номер слайду 13

Ланцюжок. Місс Поллі – Ненсі- лікар Чилтон - Джон Пендлтон- місіс Сноу – Джиммі

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Тренінгова вправа «Шукай радість»1 ситуація. Я дізнався про зраду друга,яка радість… 2 ситуація. Прийшли вихідні і пішов дощ,яка радість…3 ситуація. Мої батьки забороняють їсти багато цукерок…4 ситуація. Чому можна радіти, якщо кожного дня задають домашні завдання?

Номер слайду 16

«Мікрофон»-Чому ви навчились сьогодні на уроці?-Чи з’явилось у вас бажання щось змінити у своєму житті?-За що б ви подякували Е. Портер?

Номер слайду 17

Радій життю!

Номер слайду 18

Домашнє завдання: Для учнів,які навчаються на середньому рівні: переказати епізод повісті, який справив на вас найбільше враження. Для учнів,які навчаються на достатньому рівні: підготувати по 4-5 питань для вікторини. Для учнів.які навчаються на високому рівні:написати твір-мініатюру «Як би змінилося наше село,якби в ньому жила Поліанна?»Обов’язково для всіх:подарувати радість якнайбільшій кількості людей.

Номер слайду 19

Презентацію підготувала: вчитель зарубіжної літератури Рицька Ірина володимирівна

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Філатова Марія Олегівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Рицька Ірина
Додано
11 березня 2019
Переглядів
2525
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку