Презентація до уроку: «Категорія біорізноманіття. Генетичне, видове і екосистемне біорізноманіття. Причини і наслідки деградації біорізноманіття»

Про матеріал
Презентація до уроку з екології для учнів 11 класу на тему:«Категорія біорізноманіття. Генетичне, видове і екосистемне біорізноманіття. Причини і наслідки деградації біорізноманіття.»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: ««Категорія біорізноманіття. Генетичне, видове і екосистемне біорізноманіття. Причини і наслідки деградації біорізноманіття.»Підготувала: вчитель екологіїПервомаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Бикова Олена Олександрівна

Номер слайду 2

«Екологічний диктант»Автор терміну «екологія». Наука про структуру виду. Хто вперше вжив термін «біосфера»?Основоположник вчення про біосферу. Сукупність усіх живих організмів нашої планети. Новий стан біосфери, за якого визначальним фактором є розумова діяльність людини.

Номер слайду 3

«Екологічний диктант»Зміна якості навколишнього середовища, що призводить до негативних наслідків. Вчення про геохімічну діяльність живих організмів. Поняття «екологічна совість» увів американський еколог Це здатність природних угрупувань чи окремих їх компонентів підтримувати певну швидкість відтворення. Назвіть професію людини, що охороняє і оберігає заповідники? Сукупність методів контролю екообмежень при соціально-економічному розвитку країни, регіону чи людства в цілому.

Номер слайду 4

«Екологічний диктант»(Геккель)(Демекологія)(Зюсс)(В. Вернадський)(Жива речовина)(Ноосфера)(Деградація)(Біогеохімія)(О. Леопольд)(Біологічна продуктивність)(Лісник)(Екополітика)

Номер слайду 5

Сонячна система

Номер слайду 6

Номер слайду 7

“Категорія біорізноманіття. Генетичне, видове і екосистемне біорізноманіття. Причини і наслідки деградації біорізноманіття.”

Номер слайду 8

робота з поняттям«Біорізноманіття» – це тканина життя, складовою частиною якої є ми і від якої ми повністю залежимо. Американський біолог Едвард Вілсон

Номер слайду 9

Робота в групах1 група: дати визначення поняттям «Аспекти біорізноманіття» та коротко їх охарактеризувати. (с.60-61)2 група: дати визначення поняттям «Аспекти ландшафтного різноманіття» та охарактеризувати. (с.61, починаючи з другого абзацу – 62)3 група: дати характеристику основним категоріям заповідних об’єктів (с.63 та мережа Інтернет)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Текст слайда. Природно-заповідний фонд України

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

«Екологічний турнір»Зміни біорізноманіття мають зворотній характер. Видова різноманітність – це сукупність унікальних і типових угрупувань. Збереження біорізноманіття передбачає збільшення площі лісів. Поняття «ландшафтне різноманіття» містить такі аспекти: ландшафтознавче, антропічне, біоцентричне, гуманістичне. Заповідна справа спрямована не лише на збереження і охорону заповідних територій. Створення екологічної мережі є запорукою збереження видового різноманіття.

Номер слайду 15

«Екологічний турнір»7. Конвенція про біорізноманіття була ухвалена на конференції ООН.8. Ландшафтно-екологічну оптимізацію території можна досягти під час порівняння природних і антропогенних ландшафтів у співвідношенні ландшафтної структури: 60% до 40%.9. Збереження генофонду регіону можливе за умови заповідності його площі: 10-15%10. Міжнародний день біорізноманіття відзначають 22 травня.11. Унікальні екосистеми внесені в Зелену книгу.

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Опацювати параграф 14 та розглянути запитання і завдання для самоконтролю на с.64 Дати коротку характеристику одній із заповідних територій України.

Номер слайду 17

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Овсяннікова Єлизавета Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бабич Іра
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
3 лютого 2019
Переглядів
2799
Оцінка розробки
4.4 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку