Презентація до уроку : " Конструкція used to"

Про матеріал

У презентації викладено правила утворення граматичної конструкції used to у різних реченнях за метою висловлювання, наведенні приклади та вправу на закріплення опрацьованого матеріалу

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель англійської мови. Ветрова С. АUsed tо

Номер слайду 2

Конструкція used to використовується для вираження повторюваних дій або звичок у минулому. Used to має тільки одну форму минулого часу та не використовується в інших часових формах. Значення конструкції used to можна передати словами «раніше», «колись», «раніше звичайно» тощо.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Стверджувальне речення утворюється за допомогою конструкції used to після підмета та форми простого інфінітиву (першої форми) смислового дієслова.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Використання конструкції used to в заперечних та питальних реченнях не характерно та небажано для англійської мови, однак в розмовному мовленні такі речення інколи можуть зустрічатися. Заперечне речення утворюється за допомогою допоміжного дієслова did (форма минулого часу від do), після якого використовується use to у першій формі та простий інфінітив смислового дієслова.

Номер слайду 7

I used to get up at 6 a.m. when I was 20. – Раніше я прокидався о 6-й ранку, коли мені було 20. Kate used to go to school by bike. – Кейт звично їздила до школи на велосипеді. They used to have dinner at this restaurant every Friday. – Раніше вони обідали в цьому ресторані кожної п'ятниці.

Номер слайду 8

Заперечне речення утворюється за допомогою допоміжного дієслова did (форма минулого часу від do), після якого використовується use to у першій формі та простий інфінітив смислового дієслова.

Номер слайду 9

I didn’t use to learn French. – Раніше я не вчив французьку. Ann didn’t use to attend this place. – Енн раніше не бувала тут. We didn’t use to go to Italy every summer. – Ми не їздили в Італію кожного літа.

Номер слайду 10

Питальне речення з used to утворюється за допомогою допоміжного дієслова did (форма минулого часу від do), що ставиться на початок речення перед підметом. Після підмета використовується use to в першій формі та інфінітив смислового дієслова.

Номер слайду 11

Did you use to ride a bike? – Ти раніше їздив на велосипеді?Did he use to do sports? – Він раніше займався спортом?Did Matt use to eat meat? – Метт раніше їв м'ясо?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Resources :https://grammarway.com/ua/used-to https://5pages.net/question/46989051https://preply.com/ru/blog/upotreblenie-used-to-v-anglijskom-yazyke/