Презентація до уроку літератури рідного краю" Ліна Біленька.Життя і творчість"

Про матеріал

Презентація до уроку літератури рідного краю " Ліна Біленька.Життя і творчість" допоможе п'ятикласникам візуалізувати навчальний матеріал , а вчителю - зацікавити учнів. Слайди ілюструють урок- усний журнал і допомагають учням активно працювати.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лі́на Біле́нька (справжнє імя — Студе́цька Ангелі́на Тимофі́ївна, дівоче прізвище — Григо́р'єва)

Номер слайду 2

ПРО АВТОРА"Вірші для дітей... Чи легко їх писати? На це традиційне питання і сама авторка знизує плечима, мовляв, само собою зрозуміло: нелегко. У всякому разі, як стверджують самі письменники, важче, аніж для дорослих. Бо вірші для дітей мають бути гранично простими, дохідливими, такими, щоб дитина змогла їх запам"ятати, вивчити на пам"ять. І, звичайно, цікавими: саме до такої категорії і належать вірші цієї авторки. 

Номер слайду 3

Народилася 10 січня 1925 р. в с. Юзвин (тепер — Некрасове Вінницького району) на Вінниччині. Закінчила Вінницький педагогічний інститут. Учасник Другої світової війни. Працювала лаборантом в альма-матер, коректором в обласній друкарні, редактором реклами, інспектором архівного відділу при облвиконкомі. У 1982–1984 рр. була секретаркою і літконсультантом Вінницької письменницької організації.є членом Міжнародної асоціації українських дитячих письменників та членом Спілки письменників України. 1995 р. разом з чоловіком — письменником Миколою Студецьким переїжджає на Київщину. Згодом оселяється у Будинку ветеранів сцени в Пущі-Водиці (Київ).[2]

Номер слайду 4

Пише переважно для дітей. Перша публікація — у 1945 р. в газеті «Вінницька правда». Згодом її ліричні поезії і твори для дітей публікуються в українській періодиці. Авторка книжок: «Українським дітям у всьому світі» (1990), «Три зошити» (1991), «Весела книжечка для малят» (1991, у співавторстві з Петром Головатюком), «Цок, цок — іде цапок» (1992),  «Арфа» (1996), «Сонячний букварик» (2000).[3]Твори перекладені балкарською, кабардинською і російською мовами. ТВОРЧІСТЬ

Номер слайду 5

ТЕМАТИКА ТВОРЧОСТІ

Номер слайду 6

ЗБІРКИ{69 CF1 AB2-1976-4502-BF36-3 FF5 EA218861}№Рік. НАЗВА 11990«Українським дітям у всьому світі» 21991«Три зошити»31996«Арфа»42000«Сонячний букварик»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Шаради та загадки ХТО Я? На городі ввиростаю, Трискладова, не проста я: Крик ворони - перший склад, В другім  - ніжка топне в лад, Нота - третій склад - музична, Для людей я - страва звична.                          (картопля)   ЯКИЙ ЦЕ ІНСТРУМЕНТ? Не забув музичні ноти? Шонайнижчу пригадай. Гру настільну ще додай: Для столярної роботи Будеш мати інструмент. Не барись - в один момент Гнізда видовбай у брусі, Мисника змайструй матусі. Відгадає швидше хто? Інструмент цей..                (долото)  ХТО ЦЕ? Преший склад  - ім"я в Китаї, Другий - запитай ворону, - Про здоров"я наше дбає, Від недуг боронить...                      (лікар)

pptx
Додано
21 липня 2018
Переглядів
2561
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку