Презентація до уроку літератури рідного краю "Літературна Полтавщина. Василь Котляр " Любка"

Про матеріал
Презентація до уроку літератури рідного краю "Літературна Полтавщина. Василь Котляр " Любка"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Василь Котляр“ЛЮБКА”

Номер слайду 2

 Легенда (лат. Іе§епйа — «те, що слід прочитати») — це жанр літератури і фольклору, усне народне оповідання про подію, що сприймається як достовірне. Легенди дуже близькі до переказів. На відміну від казок, вони починаються інакше та закінчуються теж по-іншому, лише іноді вони мають щось спільне з казками: початкові фрази — «було це давно», «колись давно-давно» та фантастичний зміст, який є дивом, створеним людьми. Характерні ознаки легенди — вони починаються з викладу змісту історії і закінчуються висновком, повчальним підсумком. їхні сюжети переважно оповідають про якусь одну подію у вільній формі. Теми, сюжети і персонажі легенд досить різноманітні.

Номер слайду 3

3 СЮЖЕТНІ ЛІНІЇВідносини Галі з Іваном. Сімя Крохмалів та їхня страшна таємницяІсторія Марусі Чурай

Номер слайду 4

Уривок з твору…Марусю вже під зашморг підвели,Й вона стояла, мов червона ружа,А всі навкруг – огидні і малі-Дивилися на дівчину вороже. Вона ж була, немов сама краса,Немов ангел-хранитель України,Високе чоло, плетена коса,Але укрита тугою руїниу. У віщо вірила вона одна,Руїною кохання і надії…

Номер слайду 5

Пісні у творіУкраїнські народні пісні“Місяць на небі…”“Ой ходить дівка над водою”“Вийшли в поле косарі”“Ой Галочко, Галочко”Пісні Марусі Чурай“Та вже ж мені не ходити, куди я ходила”“Віють вітри, віють Буйні”

Номер слайду 6

ЛЕГЕНДАКОХАННЯ

pptx
Додано
24 березня 2022
Переглядів
476
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку