Презентація до уроку літературного читання 3 клас " Музична історія (за Ю.Ярмишем ) ".

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання 3 клас " Музична історія (за Ю.Ярмишем ) ". за підручником Н.Богданець-Білоскаленко, Ю.Шумейко. Презентація містить чистомовку, скоромовку, загадки. Словникова робота допоможе дітям поповнити словниковий запас і впевненіше читати, а творчі завдання роблять урок цікавішим та розвивають мислення і творчі здібності дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музична історія( за Ю. Ярмишем )Літературне читання3 клас. Автор Шаталова О. О.,вчитель початкових класів. Білоцерківськоїпочаткової школи №23

Номер слайду 2

Одним із знаних майстрів авторської казки в Україні був і залишається  Юрій Феодосійович Ярмиш. Юрій  Ярмиш народився 25 травня 1935 року в сім’ї вчителів  у промисловому місті Кам’янську. Свій творчий шлях Ю. Ярмиш розпочав з віршів ще в 15 років. А після закінчення університету почав писати прозу. Доробок пись-менника налічує понад 60 книжок казок, притч, байок.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Анаграму розгадай – назву казки прочитай. зич. Муна ріяісто. Музична історія

Номер слайду 5

Словник («Гірка»)футляроркестрконцертдиригентмузикантиінструменти

Номер слайду 6

обуреноневдовзідбайливококетливонерозумнонесправедливо« Пірамідка »

Номер слайду 7

самоцвітикриштальнедоречнолементували«Знайди пару»невідповіднодо обставинкоштовне каміннягаласувалискло, високогоґатунку

Номер слайду 8

верещали заляскали аплодували відсапуючись намагаючись«Сходинки»

Номер слайду 9

відкрилависунуласхаменулизакінчуються

Номер слайду 10

кларнетбарабани

Номер слайду 11

скрипкафлейта

Номер слайду 12

геліконміднітарілки

Номер слайду 13

контрабасвалторна

Номер слайду 14

фагот

Номер слайду 15

Подумай, яка головна думка казки?Чому люди вибігли із зали?Що ж, на думку Фаготаі Контрабаса, найголов-ніше в оркестрі? А в колективі?

Номер слайду 16

Де незгода,Колектив – Один у поліДружні сороки. Всі за одногоі орла заклюютьтам часто шкода.один за всіх.велика сила.не воїн. Гра «Хвостики»

Номер слайду 17

Яке прислів’я, натвою думку, мають пам’ятати музичні інструменти?

Номер слайду 18

https://phonoteka.org/336-fon-dlja-prezentacii-po-muzyke.htmlhttps://abrakadabra.fun/13586-notki-na-prozrachnom-fone.htmlhttps://www.google.com/search?rlz=https://traditions.in.ua/usna-narodna-tvorchist/p. Використані матеріали: Українська мова та читання: підруч. для 3 кл. закл. загальн. середн. освіти ( у 2-х частинах) : Частина 2: Читання/ Наталія Богданець-Білоскаленко, Юлія Шумейко. – Київ : Грамота, 2020.

pptx
Додав(-ла)
Шаталова Ольга
Додано
16 серпня 2023
Переглядів
830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку