Презентація до уроку літературного читання "Як пан на старого пня гавкав" (українська народна казка"

Про матеріал
Знайомство з новою казкою – це завжди цікаво. А до казки й приказка годиться. На прикладі казкових героїв діти вчаться виділяти головне в змісті, удосконалюють навички свідомого і виразного читання фольклорних прозових творів; збагачують словниковий запас, розвивають критичне мислення, творчі здібності, мовлення. Прагнуть більше дізнатися про усну народну творчість свого народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

До казки приказка годиться. Українська народна казка«Як пан гавкав на старого пня»

Номер слайду 2

«Усмішка»

Номер слайду 3

Ми будемо на уроці У Р О К - уважними - рішучими– організованими - кмітливими, креативними

Номер слайду 4

Щоб урок додав нам знань, повідомляю 5 завдань: Слухати уважно. Чітко відповідати. Виразно, правильно читати. Друзям допомагати. Знання здобувати.

Номер слайду 5

Перевіряємо домашнє завдання. Винаходи чоловіків. Винаходи жінок

Номер слайду 6

Вивчаємо новий розділ

Номер слайду 7

Мовленнєва розминка

Номер слайду 8

Знайди «пеньок»пилка пилка пилка палка пилка пилкалипка липка липка липка пилка липка павук павук павук купив павук павук комар крамар комар комар комар комар

Номер слайду 9

Мовленнєва розминка. Повправляєм язички, щоб не плутались значки. Прочитайте скоромовку:повільно пошепкишвидше упівголосашвидкодуже швидко. Купив павук пилку,поклав на узгірку. Поки палку шукав,комар пилку украв.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Українські народні казки. К А З К А

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Побудуємо СЕНКАН Казка Цікава, … . Виховує, … , … . Всі діти … … . Оповідка.

Номер слайду 14

Щоденні 5. Слухаю і розумію. Назвіть дійових осіб казки. Про що пан запитав селянина?Що вони вирішили зробити, щоб дати відповідь на запитання пана?

Номер слайду 15

Щоденні 5. Збагачую свій словниковий запас. Регота́ти – голосно сміятися. Розлюти́тися – розізлитися, розгніватися. Спересе́рдя – в пориві гніву, дуже розсердившись. О́нде – коли вказують на що небудь.

Номер слайду 16

Робота з підручником с. 62 - 63 Українська народна казка «Як пан на старого пня гавкав» Підготовка до читання зда́леку закури́лосяпани́ськоспересе́рдяшавкоті́впомандру́ємолома́ччяпридиви́тисяуда́рений

Номер слайду 17

Щоденні 5. Читання для когось. Читання для себе. с. 62 – 63

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Розвиваємо увагу. Читання дощиком. Читання до першої помилки с. 62 – 63

Номер слайду 20

Установи відповідність Ударений з-за рогу нічого не видно мішком по голові – Загинути ні за що - недоумкуватий, дивний. Темно, хоч око виколи - даремно, без причини

Номер слайду 21

Робота з прислів’ям. Прочитайте прислів’я пошепки. Казка – вигадка, та в ній щось повчальне зрозумій. Як ви розумієте ? Читаємо прислів’я двічі – спочатку з окличною, потім з питальною інтонацією.

Номер слайду 22

Характеристика героїв. Гра «Перевтілення» 1 група - Я - пан. Я …, …, … . 2 група - Я – селянин. Я ... , … , … . Чого вчить цей твір?

Номер слайду 23

Працюємо з ілюстрацією. Яка частина казки проілюстрована?Зачитайте відповідний уривок в особах.

Номер слайду 24

Фізкультхвилинка

Номер слайду 25

Встанови послідовність подій Сіли вони на віз і рушили у дорогу. Селянин швиденько розпалив вогонь. Був у селі пан. Пан ударив коней, а бідняк реготав. Панові здалося, що бачить ведмедя в кущах. Селянин заснув, а панисько аж захрип гавкаючи.

Номер слайду 26

Щоденні 5. Читання з другом

Номер слайду 27

Підсумок уроку. Сьогодні на уроці ви познайомилися з цікавою казкою. Якою саме?Хто її автор? - Я вважаю, що … Тому що … Наприклад, … . Отже, … .

Номер слайду 28

pptx
Додано
22 грудня 2021
Переглядів
1256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку