Презентація до уроку літературного читання за темою "Л.Компанієць "Отак у нас щодня"

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання 3 клас за підручником Н. Боданець-Білоскаленко, Ю. Шумейко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок читання у 3 класі Одеська гімназія №11

Номер слайду 2

ВІТАННЯ Добрий день, малеча щіра, Хай живеться вам у мирі! Хай луна дитячий сміх! Почнемо урок для всіх!

Номер слайду 3

Вправа “Усмішка” - Уявіть, що ми взялися за руки, усміхаємося одне одному. Побажайте усім доброго настрою і продуктивної праці. І нехай усмішка супроводжує вас весь день!

Номер слайду 4

Девіз уроку: Нас робота не лякає. Треба вчитись — кожен знає! Тож чекаєм побажань Під вітрилом в морі знань!

Номер слайду 5

Відгадай загадку Великий будинок у місті стоїть, Та завжди, як вулик бджолиний, шумить. Як чаша, він повний знаннями, Ласкавий будинок цей з нами.  

Номер слайду 6

Тема уроку: Л. Компанієць “Отак у нас щодня”

Номер слайду 7

Мовленнєва розминка 1. Артикуляційна вправа Як співає соловей? (фіть-фіть-фіть) Як гуде жук? (жу-жу-жу) Як шумить вітер? (ш-ш-ш) Як дзижчить комарик? (дз-дз-дз) Як подає голос совеня? (угу-угу-угу)

Номер слайду 8

2.Чистомовка Ола-ола-ола — відчиняє двері школа. Ола-ола-ола — сміх і гам дзвенить довкола.

Номер слайду 9

3. Робота над скоромовкою Ми до школи швидко йшли, Кущ шипшиновий знайшли.

Номер слайду 10

Лідія Компанієць Лідія Компанієць народилася 12 березня 1914 року у Запорізькій області; жила у селі, навчалася у школі разом з братами. Почала писати вірші ще з дитинства, друкувалася у шкільній стіннівці та в домашньому рукописному журналі «Колючка», що видавали її брати. Згодом батьки переїздять до Ленінграда, там Ліда здобула професію – бібліотекар. Під час війни працювала у газетах. Після війни почала писати твори для дітей. За її творами знято дитячі фільми та мультфільм «Чому втекло кошеня».

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Робота над віршем Лідії Компанієць «Отак у нас щодня » Вправа «Передбачення» (за ілюстрацією). — Розгляньте ілюстрацію. — Як ви гадаєте, про що йтиметься у тексті?

Номер слайду 13

Словникова робота Правильно наголошуйте подані слова: порозмовлявши, трамвай, середульший. Метушня — поспішний, безладний рух. Навмання — як вийде, як доведеться. Зарок — обіцянка.

Номер слайду 14

Читання вірша вчителем

Номер слайду 15

Робота над змістом вірша — Про що розповідається у вірші? — Коли це відбувалося? --- Розкажіть, якими ви побачили у вірші дітей. --- Скільки дітей у родині? --- Чи можна їх назвати школярами та школярками? Чому? --- Яку проблему мають діти? Розкажіть, а як ви збираєтеся до школи.

Номер слайду 16

Робота за підручником стор. 15-16 Вибіркове читання. — Знайдіть слова з апострофом (зі знаком м’якшення) і прочитайте їх. — Прочитайте речення, в кінці яких стоїть знак питання. — Прочитайте ті рядки, які викликали у вас усмішку

Номер слайду 17

Прочитайте вірш у швидкому темпі, щоб відтворити атмосферу ранкової метушні. Пригадайте, що таке гештеґ. Гештеґ — речення, перед яким ставлять позначку #, і всі слова пишуть разом. Прочитайте в тексті таке речення, розділяючи його на слова.

Номер слайду 18

Гра «Хто що шукав?» Сестра — .... Старший брат — ... . Середульший брат — . Молодший брат — . Я — ... .

Номер слайду 19

Перевір себе Сестра — ... (пальто). Старший брат — ... (ранець). Середульший брат — (сорочку). Молодший брат — (штани). Я — ... (черевик). — Чи дотрималися діти слова класти на місце кожну річ?

Номер слайду 20

Домашнє завдання 1. Прочитати і віконати завдання у підручнику на стор. 15-16. 2. Складіть для героїв і героїнь вірша поради.

Номер слайду 21

Підсумок уроку що сподоба-лося на уроці, що здалося цікавим та корисним що не сподоба-лося, здалося важким, незрозумілим та нудним про що цікаве дізналися на уроці, чого б ще хотілось дізнатися

ppt
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
160
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку