Презентація до уроку "Людина без книги, як криниця без води"

Про матеріал

У матеріалі подано історію створення авторської книги на природничу тематику. Даний матеріал знайомить учнів з історією виникнення книги , розкриває її роль у житті людини, викликає інтерес до читання , розвиває творчі здібності, зв'язне мовлення, виховує любов до книжки, дбайливе ставлення до неї.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епіграф Природа — це казка, яку треба читати серцем.

Номер слайду 2

Ідея виникнення казки: Мабуть, найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів - усе це дорога серцю, ні з чим незрівнянна краса рідної землі.

Номер слайду 3

поглибити знання про природу та її багатства, сприяти вихованню любові до природи, готовності берегти і примножувати її багатства. Завдання:

Номер слайду 4

Літературний жанр: казка (коротка розповідь про фантастичні події та персонажі) За змістом: фантастична казка (герої якої наділені надзвичайною силою, здібностями, винахідливістю, які допомагають їм подолати усі випробування на шляху до мети). Стиль: науково-популярний (який має на меті спростування або ж пояснення явищ науки і природи, які можуть зацікавити читачів). Автори: Городничий Владислав та Городнича Лариса

Номер слайду 5

Подорож кленового листочка

Номер слайду 6

Вони вирушили у подорож. На своєму шляху вони зустріли багато перешкод та знайшли нових друзів: яскраве тепле сонце, холодну воду, прозоре повітря та ґрунт .

Номер слайду 7

Під час цієї подорожі друзі зрозуміли навіщо вони потрібні в природі та яку користь приносять.

Номер слайду 8

Підсумок презентації: Тож, ми з вами повинні щоденно показувати приклад дбайливого ставлення до природи, займатися озелененням класу, школи, дбати про благоустрій, вчасно зупинити того, хто нищить природу.

Номер слайду 9

Дякуємо за увагу!

ppt
Додано
14 січня 2019
Переглядів
725
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку