Презентація до уроку математики у 6 класі: "Що таке звичайний дріб"

Про матеріал
Презентація до уроку з теми: "Що таке звичайний дріб". Матеріали даної презентації розраховані для вчителів математики для підготовки та проведення уроку з даної теми у 6 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА «Звичайні дроби»Що таке звичайний дріб. Правильні і неправильні дроби Підготувала учитель математики Радивонівської ЗОШ І-ІІІ ст. Іванова С. Г.

Номер слайду 2

Асоціативний кущав ДРІБДІЛЕННЯЧАСТКАЧИСЕЛЬНИКЗНАМЕННИК

Номер слайду 3

Математичний словник. Дріб – у  математиці  це представленнячисел або математичних величин у вигляді результату операції  ділення. Найчастіше дріб подається у формі , де  a  називають  чисельником, а b – знаменником дробу. Ділення – арифметична дія, в результатіякої за даними числами a і b (b ≠ 0) отримаємо число с, яке задовольняє умову b • с = а. 

Номер слайду 4

Математичний словник. Частка – результат операції ділення. Знаменник – число дробу, яке стоїть під рискою та показує, на скільки частин поділена одиниця (ціле). Чисельник – ділене в дробовому числі, що стоїть над рискою і вказує на кількість часток, з яких складається дріб.

Номер слайду 5

Історичні відомості про звичайні дроби1. Дроби в. Древньому Римі.2. Дроби в Древньому Єгипті.3. Дроби на Русі.

Номер слайду 6

Дроби в Древньому РиміУ римлян основною одиницею виміру маси та грошовою одиницею був «асс», який ділився на 12 рівних частин: асса мала назву унція. Так виникли дванадцяткові дроби, тобто дроби, в знаменнику яких число 12: – одна унція; – п’ять унцій; – три унції називались чвертю; – шість унцій – половиною.

Номер слайду 7

Дроби в Древньому ЄгиптіПротягом багатьох років єгиптяни йменували дроби «ламаним числом». Прості дроби називались одиничними; в їх чисельнику завжди була 1. Єгиптяни ставили ієрогліф , що позначало ер – «один із» або ре – рот над числом для позначення одиничного дробу:

Номер слайду 8

Дроби на Русі

Номер слайду 9

Епіграф до уроку Без знання дробів ніхто не може визнавати, що знає математику. Цицерон

Номер слайду 10

Звичайний дріб. Ми вивчаєм дріб звичайний,Фантазуєм надзвичайно: Куди погляд наш впаде-Загадкове щось знайде“З” – знаменник, мов Земля,І для нас внизу вона;Риска – дія ділення,А не просто лінія. Дріб мов щедрий чоловік,Дарувати усе звик;Ділить вправно все знаменник,Роздава усім чисельник. З дробом будемо дружити. Математику – любити. Вправи будуть гартувати,Ми розумними зростати.

Номер слайду 11

Яка частина фігури замальована?

Номер слайду 12

Логічні вправи. Яке з поданих чисел треба вибрати? ; ; Дріб, чисельник – Прогрес, знаменник – ?

pptx
Додано
27 жовтня 2020
Переглядів
2505
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку