Презентація до уроку "Микита Кожум'яка" з відео

Про матеріал
Файл має все необхідне для яскравого та повного оформлення уроку. Містить наступну інформацію : Добро і зло в драмі – казці. Ознаки драматичного твору, його будова;словникова робота;установіть події в правильному порядку; відео;Робота з таблицею Герої драми-казки О. Олеся «Микита Кожум’яка»; Пам’ятка «Як читати за ролями»;Рольова гра «Ти оратор» Інсценізація уривків з драми – казки «Микита Кожум’яка»;Хто уважніший?(Про кого сказано: «У тебе серце золоте…»? Хто сказав: «Хто не бореться, той раб»? Чиї це слова: «Воєводи! Не годиться, щоб віддав Дочку наш Князь»?)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Олесь «Микита Кожум’яка» Добро і зло в драмі – казці. Ознаки драматичного твору, його будова

Номер слайду 2

Драма (від гр. – дія) – твір, у якому життя героїв розкривається через розмови та вчинки дійових осіб. Словникова робота

Номер слайду 3

Словникова робота• Джура – зброєносець, • орда – військо, • воєвода – воєначальник, • єдваб – коштовна тканина, • днесь – вдень, зараз, • химерний – дивний, • бити чолом – кланятися.

Номер слайду 4

Установіть події в правильному порядку 1. Перемога Микити над Змієм.2. Нарада князя з воєводами. 3. Сум князя та княгині з приводу того, що доведеться віддавати власну дочку Змієві. 4. Прихід до Микити Кожум'яки дідів. 5. Прихід до князя діда. 6. Прохання дітей про допомогу. 7. Битва зі Змієм.1. Сум князя та княгині з приводу того, що доведеться віддавати власну дочку Змієві2. Нарада князя з воєводами3. Прихід до князя діда.4. Прихід до Микити Кожум'яки дідів5. Прохання дітей про допомогу.6. Битва зі Змієм.7. Перемога Микити над Змієм

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Робота з таблицею Герої драми-казки О. Олеся «Микита Кожум’яка»

Номер слайду 7

Пам’ятка «Як читати за ролями»:

Номер слайду 8

Рольова гра «Ти оратор» Завдання: Прочитати речення з певними інтонаціями: 1 група Спочатку із захопленням, потім з осудом (Ну і богатир!) 2 група Із захватом, із розчаруванням (Оце так козак!) 3 група Зачаровано, із зневагою (Яка красуня!)

Номер слайду 9

Інсценізація уривків з драми – казки «Микита Кожум’яка»

Номер слайду 10

Хто уважніший?Про кого сказано: «У тебе серце золоте…»? Хто сказав: «Хто не бореться, той раб»? Чиї це слова: «Воєводи! Не годиться, щоб віддав Дочку наш Князь»?Хто сказав: «Слово ще — й робити кину»? Чиї це слова: «Ще не вмерла правда в світі, вогник віри не погас..»?Хто сказав: «Гнулись ми, та досить гнутись»? Кому належать слова: «Зважся, з силою зберись і – на гада!»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Іванівна Ольга
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
22 лютого 2019
Переглядів
11098
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку