Презентація до уроку :"Монтаж підвісної стелі з ГКЛ"

Про матеріал
Презентація до уроку створена для показу на теоретичному навчанні з предмету: "Технологія опоряджувальних робіт" (штукатурні роботи)"та виробничому навчанні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку:"Монтаж підвісної стелі з ГКЛ”Викладач, майстер виробничого навчання: Хмельова Г. М. Міністерство освіти і науки України Державний навчальний заклад Новоград-Волинське вище професійне училище 2023 рік

Номер слайду 2

План1. Вступ;2. Необхідні матеріали та інструменти.3. Різновиди гіпсокартону.4. Підготовка поверхні.5. Монтаж підвісної стелі. - Кріплення направляючого. - Кріплення підвісів на стелю. - Монтаж каркасу стелі. - Кріплення ГКЛ на стелю. 6. Армування швів між ГКЛ. 7. Шпаклювання швів між ГКЛ. 8. Зразки робіт. 9. Контроль якості.10. Безпека праці.

Номер слайду 3

Необхідні інструменти та матеріали. Рівень - для перевірки рівності поверхні, Молоток - використовуємо для забивання дюбелів, Ніж - для розрізання ГКЛ,Ножиці по металу – для розрізання профілів,Шуруповерт для монтажу ГКЛ,Рівень - для перевірки рівності поверхні, Рулетка - для відмірювання, Олівець – для розмічання поверхні.

Номер слайду 4

Матеріали : Профіль направляючий UD для кріплення по периметру кімнати;Профіль стельовий (CD — основа каркаса для кріплення листів ЦК;З’єднувачі типу «краб» для кріплення поперечних направляючих;Підвіси: при установці стелі менш ніж на 12 см від базової поверхні — звичайні прямі, при великому перепаді висот — пружинні;Подовжувачі для профілю. Дюбель-металеві клини;Система швидкого кріплення «на дюбель-цвях» 6х40 або 6х60;Самонарізи для ГКЛ 25-35 мм;Якщо мета установки підвісної стелі — звукоізоляція, то необхідні також звукоізоляційні матеріали.

Номер слайду 5

Стельовий лист гіпсокартону відрізняється від стінового, тільки товщиною в 3 мм. У ньому також немає ніяких додаткових домішок. Ще один плюс, що цей лист дешевше від всіх інших. Застосовується для обшивки стель, в тому числі і багаторівневих, виготовлення криволінійних елементів стель. Товщина листа 9,5 мм. Колір картону світло сірий. Маркування виконане, синім кольором. Розміри листа 1200мм х 2500 мм

Номер слайду 6

Підготовка поверхніПеред початком роботи потрібно перевірити міцність стелі, та міцність поверхні на яку потрібно кріпити каркас. За допомогою будівельного рівня та відбивного шнура потрібно відбити лінію, де буде встановлено направляючій профіль UD

Номер слайду 7

Кріплення направляючого профілю UDПо периметру на стінах потрібно закріпити направляючий профіль UD. Профіль зроблений з оцинкованої сталі товщиною 0,6 мм. На основу профілю приклеюємо ущільнювальну стрічку. Вона буде елементом звукоізоляції, гасить вібрації і в деякій мірі захищає від тріщин обшивку з гіпсокартону. Крок фіксації профілю - 50 сантиметрів, тобто на один профіль довжиною 3 метри потрібно 6 дюбелів.

Номер слайду 8

Кріплення підвісів на стелю По розмічених місцях кріплення потрібно просвердлити отвори під дюбелі. Після цього потрібно прикріпити до стелі прямі підвіси (сталеві пластини) за допомогою перфоратора дюбелів та шурупів.

Номер слайду 9

Монтаж каркасу стелі Несучий стельовий профіль 60\27 закріплюється до підвісів і монтуємо з кроком 50 см, але найближчий до стіни несучий профіль закріплюємо з відступом 10 см, на відстані 40 см, а всі інші – 50 см. Край несучого профілю, який вставляється в направляючий профіль, не фіксується.

Номер слайду 10

Монтаж каркасу першого рівень завершено, переходимо до кріплення гіпсокартоних плит на каркас першого рівня стелі.

Номер слайду 11

Кріплення ГКЛ Кріплення гіпсокартонних листів до каркасів першого рівня стелі– процес монтажу гіпсокартонних каркасів, після якого влаштовують шви і обшивки з гіпсокартонних листів. Кріплення ГКЛ до каркасів виконуємо з допомогою шуруповерта з намагніченою насадкою і насадкою-обмежувачем шурупами-саморізами.

Номер слайду 12

У містях з'єднання плит на стиках за допомогою малярного ножа вирізаємо фаску та грунтуємо шви.

Номер слайду 13

У разі з'єднання плит за допомогою паперової стрічки або стрічки із скловолокна, важливо, щоб шпаклівка мала відповідну консистенцію. З цією метою рекомендується розбавити шпаклювальну масу KNAUH (фюгенфюлер) додаючи приблизно 5% чистої води. Таким чином, приготовлену масу наносимо на шви гіпсокартонних плит, пам'ятаючи про те, щоб накладений шар не був надто тонким.

Номер слайду 14

Шпаклювання швів між ГКЛПісля висихання нанесених шарів, при використанні ширшого шпателя, можна нанести наступний шар KNAUF - Saten FINIS так, щоб паперова стрічка була повністю вкрита шпаклівкою. Цю дію повторюємо наносячи шпаклівку ще ширшими смугами.

Номер слайду 15

Далі слід приклеїти паперову стрічку на шпаклівку і притиснути її шпателем так, щоб витиснути надмір шпаклівки з-під стрічки. Потрібно зважати на те, щоб під час виконання цих робіт стрічка не розірвалася. Для отримання кращого ковзання рекомендується під час притискання шпателя нанести на нього невелику кількість маси.

Номер слайду 16

Зразки робіт

Номер слайду 17

Контроль якостіДля якісного монтажу гіпсокартону насамперед потрібно правильно виконати розмітку підвісної стелі по периметру приміщення на стінах за допомогою водяного та будівельного рівнів. В процесі монтажу постійно перевіряю горизонтальність монтажу гіпсокартону . При опорядженні швів гіпсокартону обов’язково використовую армуючу стрічку – для запобігання тріщин в процесі експлуатації. Всі операції виконую з дотриманням технології монтажу ГКЛ.

Номер слайду 18

Безпека праціРоботу слід виконувати в спецодязі (комбінезон, робоча куртка і брюки). Перед виконанням підготовки бетонних поверхонь кріплення ГКЛ надягаю захисні рукавиці. Потрібно чітко знати призначення кожного інструмента й використовувати ці інструменти тільки для тих операцій, для яких вони безпосередньо призначені. Підключати електродриль до електромережі можна після перевірки його на можливі пошкодження та при вимкненому двигуні. Тримати інструмент в руках потрібно міцно  

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
24 березня 2023
Переглядів
376
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку