Презентація до уроку: "Музей Шерлока Холмса"

Про матеріал
Артур Конан Дойл. “Батько” Шерлока Холмса. Шотландець за народженням, ірландець за національністю, англієць за вихованням. Бакалавр медицини, магістр хірургії. Написав 60 творів, присвячених Шерлоку Холмсу (54 оповідання і 4 повісті). “Вірний, як сталь, прямий, як клинок”. Ці слова викарбовані на надгробку письменника. На надгробку є лише дата народження, дати смерті- немає. “Людина великого серця, велика на зріст, велика душею…” Музей Шерлока Холмса. Бейкер-стріт, 221-б –найвідоміша в світі адреса. 27 березня 1990 року- відбулося урочисте відкриття музею. З 1881 до 1903 року в цьому будинку жив і працював видатний приватний детектив Шерлок Холмс.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Артур Конан Дойл. “Батько” Шерлока Холмса. Шотландець за народженням, ірландець за національністю, англієць за вихованням. Бакалавр медицини, магістр хірургії. Написав 60 творів, присвячених Шерлоку Холмсу (54 оповідання і 4 повісті).

Номер слайду 2

Творчість А. Конан Дойла.

Номер слайду 3

“Вірний, як сталь, прямий, як клинок”. Ці слова викарбовані на надгробку письменника. На надгробку є лише дата народження, дати смерті- немає. “Людина великого серця, велика на зріст, велика душею…”

Номер слайду 4

Музей Шерлока Холмса. Бейкер-стріт, 221-б –найвідоміша в світі адреса. 27 березня 1990 року- відбулося урочисте відкриття музею. З 1881 до 1903 року в цьому будинку жив і працював видатний приватний детектив Шерлок Холмс.

Номер слайду 5

Містер Шерлок Холмс. 17 сходинок ведуть з першого поверху на другий, де знаходиться кабінет великого детектива.

Номер слайду 6

Шерлок Холмс і Джон Вотсон. На столі в кабінеті чашки з чаєм, дві револьверні кулі. На камінній поличці люльки, ножи, персидський черевичок, в якому Холмс зберігав тютюн. У відрі з вугіллям – сигари. На підлозі револьвер, поряд – скрипка.

Номер слайду 7

Квартира на другому поверсі, в пансіоні. Хозяйка пансіону – місіс Хадсон. Поряд з кабінетом знаходиться спальня Холмса. На третьому поверсі – спальня Вотсона. Бейкер-стріт, 221-б.

Номер слайду 8

Що ми знаємо про Шерлока Холмса? Відомий приватний детектив. Високий, худорлявий; погляд – гострий, пронизливий. Артистичний, легко змінює зовнішність. Палить люльку, грає на скрипці. Береться лише за цікаві справи. Проводить хімічні досліди. Сильний, сміливий, мужній, вірний і добрий друг.

Номер слайду 9

“ Справжній Шерлок Холмс…” В ХХ столітті люди писали листи Шерлоку Холмсу та його другу доктору Вотсону. Конан Дойл вбиває свого героя, але за проханням багатьох шанувальників – знову оживляє його.

ppt
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
24 березня 2020
Переглядів
8285
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку