Презентація до уроку на тему "Підготовка торгового залу до обслуговування відвідувачів" для учнів 2-го курсу навчання з професії "Кухар. Бармен", предмету "Організація обслуговування та виробництва".
Підготовка торгового залу до обслуговування. Відкритий урок з предмету: «Організація обслуговування в барах та ресторанах». Підготувала викладач спецдисциплін: Цуняк Н. М.
Номер слайду 2
Тема уроку: «Підготовка торгового залу до обслуговування». Мета уроку: узагальнити та систематизувати знання з теми: «Підготовка торгового залу до обслуговування» та використання набутих знань при обслуговуванні та створенні комфорту для відвідувачів.
Номер слайду 3
План:1. Зовнішній вигляд офіціанта, бармена.2. Робота офіціанта з підносом.3. Складання серветок.4. Сервірування столів.
Номер слайду 4
Епіграф уроку:«Мистецтво красиво сервірувати нічим не відрізняється від усіх вишуканих мистецтв, вони споріднені музикою,поезією чи живописом» Андреас Рош
Номер слайду 5
Етапи уроку-змагання:1. Привітання команд;2. Демонстрація фірмового одягу, робота з підносом;3. Оволодіння практичними навичками (складання серветок);4. Конкурс «Капітанів»;5. Конкурс «Ерудит»;6. Конкурс «Виправлялка»;7. Конкурс «Чи вірите Ви,що…?»;8. Конкурс «Домашнє завдання».
Номер слайду 6
Зовнішній вигляд офіціанта, бармена
Номер слайду 7
Способи тримання підносів
Номер слайду 8
Способи складання серветок
Номер слайду 9
Номер слайду 10
Номер слайду 11
Номер слайду 12
Номер слайду 13
Конкурс «Ерудит»1. У якому році був перший набір у Боринське СПТУ?2. Від чого залежить колір,смак і аромат продуктів?3. Продовжіть вислів « Архітектор прикриває свої помилки фасадом,а кухар…?»4. Чи можна підігрівати і заморожувати майонез вище 50 *С?5. Який метал рідкий при кімнатній температурі?6. Який вплив має колір посуди для апетиту?7. Комаха зі зразковою талією?8. Назвіть варіанти сервірування столу до обіду?9. Як необхідно зняти шкіру з оселедця( в якому напрямку)?10. Назвати автора слів Гімну України?
Номер слайду 14
Конкурс «Виправлялка»Я прокинулася вранці. Підсмажила собі: а)бутерброд; б)яєчню; в)пиріжок з двома шматочками: а)сиру; б)ковбаси; в)риби; і з’їла з насолодою. Попила: а)кефіру; б)кави,чаю; в)коктейлю. Працювала . О 13.00 пішла обідати і мені запропонували першу страву: а)картопляне пюре з котлетою і соусом; б) борщ український; в)салат. Другу страву мені подали: а)розсольник; б)кисіль; в)картопляне пюре з котлетою і соусом. Салат я взяла: а)овочеву нарізку; б)салат з морепродуктів; в)рибу під овочами. На десерт мені подали: а)шашлик; б)тістечко; в)запіканку макаронну. Попила: а)квасу; б)пива; в)компоту. Вечеряла я: а)супом овочевим; б)фруктовим салатом; в)гречкою з сарделькою; з’їла: а)ватрушку; б)хот-дог; в)чебурек; і попила: а)коктейлю; б)води; в) какао з молоком.
Номер слайду 15
Конкурс «Чи вірите Ви, що…?»1. Другу гарячу страву подають у пиріжковій тарілці?2. Температура подачі перших страв 55 градусів?3. Меню подають зліва?4. Булочки,рогалики відносяться до розділу кондитерських виробів?5. Скляний посуд потрібно мити у трьох ваннах?6. Гостей в ресторані зустрічає метрдотель?7. Офіціант стоїть за барною стійкою і готує коктейлі?8. Температура подачі других страв 60-75 *С?9. Чи потрібно включати в раціон харчування овочі?10. Ресторани, кафе ,бари, їдальні відносяться до закладів ресторанного господарства?
Номер слайду 16
Конкурс «Домашнє завдання» Засервірувати стіл до сніданку. Засервірувати стіл до вечері.