Презентація до уроку на тему "Підготовка торгового залу до обслуговування відвідувачів"

Про матеріал

Презентація до уроку на тему "Підготовка торгового залу до обслуговування відвідувачів" для учнів 2-го курсу навчання з професії "Кухар. Бармен", предмету "Організація обслуговування та виробництва".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготовка торгового залу до обслуговування. Відкритий урок з предмету: «Організація обслуговування в барах та ресторанах». Підготувала викладач спецдисциплін: Цуняк Н. М.

Номер слайду 2

Тема уроку: «Підготовка торгового залу до обслуговування». Мета уроку: узагальнити та систематизувати знання з теми: «Підготовка торгового залу до обслуговування» та використання набутих знань при обслуговуванні та створенні комфорту для відвідувачів.

Номер слайду 3

План:1. Зовнішній вигляд офіціанта, бармена.2. Робота офіціанта з підносом.3. Складання серветок.4. Сервірування столів.

Номер слайду 4

Епіграф уроку:«Мистецтво красиво сервірувати нічим не відрізняється від усіх вишуканих мистецтв, вони споріднені музикою,поезією чи живописом» Андреас Рош

Номер слайду 5

Етапи уроку-змагання:1. Привітання команд;2. Демонстрація фірмового одягу, робота з підносом;3. Оволодіння практичними навичками (складання серветок);4. Конкурс «Капітанів»;5. Конкурс «Ерудит»;6. Конкурс «Виправлялка»;7. Конкурс «Чи вірите Ви,що…?»;8. Конкурс «Домашнє завдання».

Номер слайду 6

Зовнішній вигляд офіціанта, бармена

Номер слайду 7

Способи тримання підносів

Номер слайду 8

Способи складання серветок

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Конкурс «Ерудит»1. У якому році був перший набір у Боринське СПТУ?2. Від чого залежить колір,смак і аромат продуктів?3. Продовжіть вислів « Архітектор прикриває свої помилки фасадом,а кухар…?»4. Чи можна підігрівати і заморожувати майонез вище 50 *С?5. Який метал рідкий при кімнатній температурі?6. Який вплив має колір посуди для апетиту?7. Комаха зі зразковою талією?8. Назвіть варіанти сервірування столу до обіду?9. Як необхідно зняти шкіру з оселедця( в якому напрямку)?10. Назвати автора слів Гімну України?

Номер слайду 14

Конкурс «Виправлялка»Я прокинулася вранці. Підсмажила собі: а)бутерброд; б)яєчню; в)пиріжок з двома шматочками: а)сиру; б)ковбаси; в)риби; і з’їла з насолодою. Попила: а)кефіру; б)кави,чаю; в)коктейлю. Працювала . О 13.00 пішла обідати і мені запропонували першу страву: а)картопляне пюре з котлетою і соусом; б) борщ український; в)салат. Другу страву мені подали: а)розсольник; б)кисіль; в)картопляне пюре з котлетою і соусом. Салат я взяла: а)овочеву нарізку; б)салат з морепродуктів; в)рибу під овочами. На десерт мені подали: а)шашлик; б)тістечко; в)запіканку макаронну. Попила: а)квасу; б)пива; в)компоту. Вечеряла я: а)супом овочевим; б)фруктовим салатом; в)гречкою з сарделькою; з’їла: а)ватрушку; б)хот-дог; в)чебурек; і попила: а)коктейлю; б)води; в) какао з молоком.

Номер слайду 15

Конкурс «Чи вірите Ви, що…?»1. Другу гарячу страву подають у пиріжковій тарілці?2. Температура подачі перших страв 55 градусів?3. Меню подають зліва?4. Булочки,рогалики відносяться до розділу кондитерських виробів?5. Скляний посуд потрібно мити у трьох ваннах?6. Гостей в ресторані зустрічає метрдотель?7. Офіціант стоїть за барною стійкою і готує коктейлі?8. Температура подачі других страв 60-75 *С?9. Чи потрібно включати в раціон харчування овочі?10. Ресторани, кафе ,бари, їдальні відносяться до закладів ресторанного господарства?

Номер слайду 16

Конкурс «Домашнє завдання» Засервірувати стіл до сніданку. Засервірувати стіл до вечері.

Номер слайду 17

Сервіровка столу до сніданку

Номер слайду 18

Сервірування столу до вечері

Номер слайду 19

Дякуємо за увагу !!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чунихина Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
4442
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку