Презентація до уроку на тему "Підготовка торгового залу до обслуговування відвідувачів" для учнів 2-го курсу навчання з професії "Кухар. Бармен", предмету "Організація обслуговування та виробництва".
Конкурс «Ерудит»1. У якому році був перший набір у Боринське СПТУ?2. Від чого залежить колір,смак і аромат продуктів?3. Продовжіть вислів « Архітектор прикриває свої помилки фасадом,а кухар…?»4. Чи можна підігрівати і заморожувати майонез вище 50 *С?5. Який метал рідкий при кімнатній температурі?6. Який вплив має колір посуди для апетиту?7. Комаха зі зразковою талією?8. Назвіть варіанти сервірування столу до обіду?9. Як необхідно зняти шкіру з оселедця( в якому напрямку)?10. Назвати автора слів Гімну України?
Конкурс «Виправлялка»Я прокинулася вранці. Підсмажила собі: а)бутерброд; б)яєчню; в)пиріжок з двома шматочками: а)сиру; б)ковбаси; в)риби; і з’їла з насолодою. Попила: а)кефіру; б)кави,чаю; в)коктейлю. Працювала . О 13.00 пішла обідати і мені запропонували першу страву: а)картопляне пюре з котлетою і соусом; б) борщ український; в)салат. Другу страву мені подали: а)розсольник; б)кисіль; в)картопляне пюре з котлетою і соусом. Салат я взяла: а)овочеву нарізку; б)салат з морепродуктів; в)рибу під овочами. На десерт мені подали: а)шашлик; б)тістечко; в)запіканку макаронну. Попила: а)квасу; б)пива; в)компоту. Вечеряла я: а)супом овочевим; б)фруктовим салатом; в)гречкою з сарделькою; з’їла: а)ватрушку; б)хот-дог; в)чебурек; і попила: а)коктейлю; б)води; в) какао з молоком.
Конкурс «Чи вірите Ви, що…?»1. Другу гарячу страву подають у пиріжковій тарілці?2. Температура подачі перших страв 55 градусів?3. Меню подають зліва?4. Булочки,рогалики відносяться до розділу кондитерських виробів?5. Скляний посуд потрібно мити у трьох ваннах?6. Гостей в ресторані зустрічає метрдотель?7. Офіціант стоїть за барною стійкою і готує коктейлі?8. Температура подачі других страв 60-75 *С?9. Чи потрібно включати в раціон харчування овочі?10. Ресторани, кафе ,бари, їдальні відносяться до закладів ресторанного господарства?