Презентація до уроку на тему: «Розвиток зв ′язного мовлення. Текст-опис «Калинонька»

Про матеріал

В даній презентації використано загадки та вірші про калину, робота в групі, гра« Незакінчене речення». Ця презентація допоможе зробити урок цікавим та продуктивним

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що за кущ біля хатини Розростається щоднини, І на ньому ягідки Не солодкі й не гіркі? Як намистечко, червоні І цілющим соком повні, Повновиді й невеликі І від кашлю добрі ліки... Як же звуть ці ягідки? Певно, знають малюки.

Номер слайду 2

У вінку зеленолистім, У червоному намисті Видивляється у воду На свою чарівну вроду. Стоїть дівчина у лузі З червоних ягід в блузі.

Номер слайду 3

Тема уроку: Розвиток зв'язного мовлення. Текст-опис «Калинонька»

Номер слайду 4

Калина — це символ нашої України. Український народ любить і шанує калину. Споконвіку калина на Україні була символом краси, вірності, любові. Червоною калиною прикрашали колиску немовляти, весільний коровай, вікна хати. Із калини виготовляли сопілку, колиску. Ягоди калини оздоровлюють і лікують. Здавна наш народ оспівував у піснях червону калину. Калина в Україні була символом краси, достатку, вірності, працелюбності. її оспівано у піснях, казках, легендах, віршах, прислів'ях і приказках, загадках.

Номер слайду 5

Хвилинка каліграфії Робота в групах. Кожна група одержує конверт із завданням. 1-а група - буквосполучення «ли», 2-а група - «но», 3-я група - «ка», 4-а група - «нь», 5-а група - «ка».

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Незакінчені речення Любуйся калиною, коли цвіте, а дитиною - коли... Щоки червоні, як кетяги ... Молода дівчина така гарна, як ... Стоїть у дворі дівонька, як над ставом.... У вінку зеленолистім, у червоному намисті, Видивляється у воду на свою хорошу ... Без верби й калини нема ... Калина хвалилася, що з медом .... Пишна та красива, як червона ... Убралася в біле плаття, як калина в білий ... Щоки червоні, як кетяги ...

Номер слайду 8

Кущ калини Цвіт калини

Номер слайду 9

Складання тексту-опису “Калинонька” за планом: Як називають калину в народі? Де вона росте? А як цвіте калина? Коли достигають її плоди? Опишіть ягідки, покуштувавши їх. Чим корисна калина? Як потрібно ставитися до калини?

ppt
Додано
23 грудня 2018
Переглядів
1731
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку