Презентація до уроку на тему: "Тема: Впровадження професій сомельє, баріста, вітольє в закладах ресторанного господарства України. Впровадження професії фромажері

Про матеріал
Сомельє - це людина, яка відповідає за карту напоїв у ресторані або на дегустації, яка дає поради щодо вибору вин і сервіровки; він бере участь у процесі обслуговування від подачі вина до моменту, коли гості залишають зал. Сомельє добре розбирається в будь-яких питаннях, пов'язаних з вином, а також має ряд певних вмінь.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 11. Тема: Впровадження професій сомельє, баріста, вітольє в закладах ресторанного господарства України. Впровадження професії фромажері, шоколатьє в закладах ресторанного господарства України.

Номер слайду 2

СОМЕЛЬЄСомельє - це людина, яка відповідає за карту напоїв у ресторані або на дегустації, яка дає поради щодо вибору вин і сервіровки; він бере участь у процесі обслуговування від подачі вина до моменту, коли гості залишають зал. Сомельє добре розбирається в будь-яких питаннях, пов'язаних з вином, а також має ряд певних вмінь.

Номер слайду 3

Наприклад,вміє розрізняти вина на смак;знає, як правильно зберігати вина та вміє це робити;знає правила поєднання вин з різними блюдами;вміє класифікувати вина за способом виробництва, вмісту спирту та цукру, кольору та терміну витримки. Сомельє зазвичай працюють у ресторанах. І, звичайно ж, фахівець, який професійно спеціалізується на винах та наділений витонченим смаком, завжди буде «родзинкою» в штаті подібних закладів.

Номер слайду 4

Обов'язки сомельєскладання винної карти;продаж вин;робота в залі з гостями ресторану (надання інформації за асортиментом винної карти, рекомендації та поради щодо вибору і поєднання вина);коректна подача вин (наприклад, правильний вибір келиха);ведення переговорів з постачальниками, укладання договорів, моніторинг ринку;організація належного зберігання вин та їхній облік.

Номер слайду 5

Для того щоб стати сомельє, необхідно мати профільну освіту. Її можна здобути як на численних курсах сомельє, так і у вищих навчальних закладах. Однак однієї теорії мало. Крім освіти, той хто бажає оволодіти професією сомельє, повинен любити свою справу, постійно розвиватися та вдосконалювати свої навички.

Номер слайду 6

БАРИСТАБариста — це фахівець з приготування кави. Людина, яка чудово знається на сортах зерен, може абсолютно точно визначити ступінь прожарювання, вид помелу та спосіб заварки, зробивши тільки один ковток напою. Бариста не просто робить каву, він буквально чаклує над зернами. Вжух, і у вас в руках гарячий напій. Але не все так просто. Для цього бариста балансує з величиною помелу температурою води і молока, вибирає силу темпер і час екстрадиції (і знає значення цих слів).

Номер слайду 7

Бариста повинен:знати все про кавові зерна;пам’ятати рецепти приготування кави;вміти обслуговувати і працювати з обладнанням. А ще мати трошечки художнього таланту, щоб малювати на пінці. Бариста часто ще робить і інші напої, отож їх рецепти теж потрібно тримати в голові.

Номер слайду 8

ВІТОЛЬЄВітольє - консультант по сортам сигар, їх правильному розкурюванням і поєднанню з напоями. Вітола - сигара до того, як на неї наклеять кільце. Кожна Вітола відрізняється від іншої розміром, довжиною та товщиною. Сигара - скручування з листя тютюну циліндричної (або близькою до неї) форми, яку можна палити в тому вигляді, як вона є. Як правило, вітольє складаються в штаті ресторанів або запрошуються спеціально для обслуговування певних подій (наприклад, прийомів або званих вечерь).

Номер слайду 9

ФромажеріФромажері - сироварні або сирні магазинчики, де відвідувачам пропонується понад 200 сортів сиру. Фромажер - 1. Той, хто виробляє сир. 2. Оптовий або роздрібний торговець сиром.

Номер слайду 10

ШОКОЛАТЬЄШоколатьє - це людина, яка займається розробкою унікальної рецептури шоколадних солодощів і їх власноручним виготовленням. Він повинен знати всі тонкощі приготування шоколаду: від вирощування какао-бобів до технології виробництва, а також вміти поєднувати його з різноманітними добавками, які будуть надавати десерту оригінальний аромат, смак.

Номер слайду 11

Шоколатьє - це справжній майстер виготовлення шоколадних солодощів, який у своїй роботі використовує виключно натуральні інгредієнти, піклуючись про якість своєї продукції. Саме тому гурмани так високо цінують їхню працю. Обов'язки шоколадних майстрів можуть мати відмінності залежно від конкретного місця роботи. А ось основні завдання однакові:• контроль якості сировини; • розробка унікальних рецептів шляхом внесення оригінальної начинки і добавок; • створення ескізу форми майбутніх шедеврів; • дегустація готового блюда; • дослідження ринку і саморозвиток і інше.

pptx
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
1235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку