Презентація до уроку на тему: "Тверді сичужні сири" з предмету: "Товарознавство продовольчих товарів"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему: "Тверді сичужні сири" з предмету: "Товарознавство продовольчих товарів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ:тверді сичужні сири

Номер слайду 2

Цікаві факти про сир. Прадавня легенда оповідає про першовідкривача сиру, простого чабана, який відправляючись на далекі пасовиська і запасаючи провізію, залив у мішечок із овечого шлунка молоко. Під впливом теплих променів сонця, ензимів і збивання у такт рухів чабана сталося справжнє диво - молоко перетворилося на сир. Сир сильний, поживний, горячить…. Сильний - тому що дуже близько стоїть до породження; Поживний - тому що являє собою залишок з найбільш м'ясистої частини молока; Горячить - тому що жирний…" Гіппократ

Номер слайду 3

– це харчовий продукт, одержаний із сиропридатного молока з використанням згущаючих молоко ферментів і молочнокислих бактерій або шляхом плавлення різних молочних продуктів і сировини немолочного походження із застосуванням солей-плавників.rrrrr

Номер слайду 4

Технологія виробництва сиру

Номер слайду 5

Тверді сичужні сири – найпоширеніша група. Дозрівають вони від 35 днів до 6 місяців, їхню поверхню вкривають парафіномstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 6

ТВЕРДІ СИЧУЖНІ СИРИ ПОДІЛЯЮТЬСЯ НА ЧОТИРИ ТИПИПресовані з високою Т ІІ нагрівання. Пресовані з низькою Т ІІ нагрівання. З низькою Т ІІ нагрівання та підвищеним рівнем молочнокислого бродіння

Номер слайду 7

Сири з високою Т ІІ нагрівання мають пряно-солодкий смак, великі круглі вічка, еластичну консистенцію.

Номер слайду 8

Сири з низькою Т ІІ нагрівання відрізняються гострим, злегка кислуватим смаком, вічка злегка сплющеної або кутоподібної форми, консистенція м’якша ніж у сирів з високою Т ІІ нагрівання

Номер слайду 9

Сири з низькою Т ІІ нагрівання та підвищеним рівнем молочнокислого бродіння відрізняються чистим кисломолочним смаком, м’якою маслянистою консистенцією, вічки нерівномірно розміщені, мають неправильну кутоподібну або щілеподібну форму

Номер слайду 10

Напівтверді сири мають гострий, злегка аміачний, пікантний смак та запах, вічка неправильної форми

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Плавлені сири

Номер слайду 13

Зберігання сиру. Для пакування твердих сичугових сирів використовують ящики (дощані, картонні) і барабани ( переважно для пакування сиру «Хедер»). Тару без перегородок вистилають обгортковим папером, за наявності в ящику перегородок, вистилання папером не проводять. У кожну одиницю тари вміщують сири однієї назви і жирності; одного товарного сорту, одного виробника, однієї дати виготовлення і варки. На торці ящика або етикетці, крім загальноприйнятих маркувальних даних, наносять дату виготовлення і номер варки, порядковий номер ящика від початку місяця, масу брутто, тари і нетто, масову частку жиру. Сири реалізують на підприємствах торгівлі, що мають охолоджувані приміщення із температурою повітря не вище 10 °С. Сири розсільні у бочках допускається реалізувати на роздрібних підприємствах, що не мають, охолоджуваних приміщень, протягом 10 діб.

Номер слайду 14

У реалізацію не допускаються сири із вираженим кормовим, кислим, затхлим, гірким, згірклим, гнильним, стороннім присмаками і запахом нафтопродуктів, хімікатів, з загубленою формою, з «гнильним колодязем», значними тріщинами, з дуже підопрілою коркою, з порушенням герметичності плівки.

Номер слайду 15

Сир — це джерело кальцію, фосфору, вітамінів А, В2, В12, амінокислот і білку. Цей продукт засвоюється організмом майже на 100 %. Дієтологи стверджують, що для забезпечення балансу мінеральних речовин і підтримки здоров'я організму людина має споживати не менш шести кілограмів сиру на рік. Цей продукт обов'язковий у раціоні дітей, підлітків, вагітних жінок, а також людей, які витрачають упродовж дня багато енергії. Тверді сорти сиру, до того ж, допомагають зберегти здоров'я зубів. Цей продукт не дозволяє бактеріям, що живуть у порожнині рота, виробляти кислоту, яка руйнує зубну емаль. Корисність сиру

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ізотова Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Лобанова Ірина
Додано
14 березня 2019
Переглядів
4902
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку