Презентація до уроку на тему"Як треба поводитись серед природи навесні? Охорона тварин і рослин."

Про матеріал

Презентація до уроку з природознавства 2 клас на тему : "Як треба поводитись серед природи навесні? Охорона тварин і рослин."

Росла собі людина і поступово пізнавала дивовижний і чарівний світ. Брала від природи все: повітря — щоб дихати, водичку — щоб пити, а рослини — щоб їсти. Людина була дуже спостережлива і навчилася багато чого від рослин і тварин та й сама почала вдосконалювати свій світ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯК ПОВОДИТИСЬ СЕРЕДПРИРОДИ НАВЕСНІ

Номер слайду 2

ЙДЕМО В ГОСТІ ДО ПРИРОДИ.Є В НІЙ РІЗНА ДИВИНА: В НЕБІ- ЗОРІ, В РІЧКАХ- ВОДИ,В ПОЛІ – КВІТОЧКА ЯСНА. А ЗИМОЮ Є СНІЖИНКА,ЛІТО ДОЩИК ПРИНЕСЕ,Є ПТАШИНА І МЕТЕЛИК – І ТАКЕ ЦІКАВЕ ВСЕ!

Номер слайду 3

ЩО ШКОДИТЬ ПРИРОДІ?- ЗНИЩЕННЯ ТВАРИН- ЕКОЛОГІЧНІ КАТАСТРОФИ- ВІЙНИ- ХІМІЧНІ РЕЧОВИНИ- ВІДХОДИ ВИРОБНИЦТВА- ПОБУТОВЕ СМІТТЯ- ОТРУТОХІМІКАТИ

Номер слайду 4

Погіршення екологічної ситуації на планеті згубно впливаєна здоров’я населення. Багато захворювань є наслідками екологічних катастроф, у тому числі найбільшої аварії на ЧАЕС.

Номер слайду 5

Забруднення повітря

Номер слайду 6

Забруднення ґрунту

Номер слайду 7

Збіднення ґрунтів від отрутохімікатів

Номер слайду 8

Екологічні катастрофи:вирубування лісів

Номер слайду 9

Пожежа в лісі

Номер слайду 10

фізкультхвилинка

Номер слайду 11

Поміркуйте !Де будуть жити тварини,якщо люди вирубають усіліси? Що станеться із тваринами під час пожежі?

Номер слайду 12

Червона книга України1966р. Вперше була видана Міжнародна. Червона книга. Відтоді в країнах світу почали складатисвої національні Червоні книги.

Номер слайду 13

Правила поведінки в природіМожна Саджати дерева, квіти. Охороняти рідкісні рослини. Берегти молоді рослини. Обгороджувати мурашники. Спостерігати за тваринами. Підгодовувати птахів. Прибирати місце відпочинку. Милуватися красою природи

Номер слайду 14

Не можна. Ламати гілок дерев. Обдирати кору дерев. Рвати багато квітів. Збивати гриби ногами. Руйнувати мурашники. Ловити жаб, метеликів. Палити вогонь. Руйнувати пташині гнізда

Номер слайду 15

Підсумок уроку. Ми сьогодні говорили про те, як треба поводитися серед природи. які правила ви запам’ятали?Які заходи вживаються державою щодо охорони природи?Що вам найкраще запам’яталося?

Номер слайду 16

Будь природі другом!

pptx
Додано
3 травня 2018
Переглядів
5910
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку