Презентація до уроку на тему: "Юрій Ярмиш «Джерельце». Анатолій Качан «Джерельце». Закріплення уміння писати великі літери з похилою лінією із заокругленням унизу ліворуч складної

Про матеріал
Презентація до уроку на тему: "Юрій Ярмиш «Джерельце». Анатолій Качан «Джерельце». Закріплення уміння писати великі літери з похилою лінією із заокругленням унизу ліворуч складної конфігурації." Характеристика персонажів і їхніх вчинків. Вибіркове читання на доведення власних думок, висновків. Розповідь на основі прочитаних творів і власного досвіду. Закріплення уміння писати великі літери з похилою лінією із заокругленням унизу ліворуч складної конфігурації. Письмо слів і речень із ними. Розвиток писемного мовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Юрій Ярмиш «Джерельце». Анатолій Качан «Джерельце». Вчитель початкових класів. Краматорської ЗОШ №33 Шепітько Вікторія Борисівна

Номер слайду 2

Відгадайте загадку. З-під землі потік пробивсяІ на сонці заіскрився. З нього воду п’є село,А звуть його …

Номер слайду 3

- Чи бували ви біля джерела?- Чи пили з нього водичку? Якою вона була?- Ми з вами вже читали про джерела. На якому уроці це було?- Чим корисні джерела?

Номер слайду 4

- Часто джерела називають цілющими. Чому? (Бо вода в них чиста і містить багато корисних для нас речовин.)- Існує така легенда про джерело. З давніх-давен на землі українській жили люди сильні, добрі, красиві. Звідки вони брали ту красу і здоров’я? Виявляється, вони пили студену воду з джерела, вода якого витікала з-під землі. У землі вона і брала цілющу силу. Навколо джерела люди будували криниці. Пили воду, вмивалися, ставали дужими і здоровими.

Номер слайду 5

- Чи бував хто-небудь із вас у таких місцях, де люди для покращення здоров’я щодня п’ють джерельну воду, приймають лікувальні ванни? «Жива вода» – так говорять про цілющі джерела. Біля багатьох із них виросли відомі курорти, такі як: Миргород, Моршин, Трускавець. Унікальні джерела, подаровані самою природою, протягом багатьох століть допомагають відновлювати сили, дарують міцне здоров’я.

Номер слайду 6

Але існує в нашому рідному краї багато інших невідомих джерел і джерелець. І так хочеться, щоб вода в них завжди весело дзюрчала, текла і переливалася кришталем від чистоти, щоб усі подорожні та лісові тваринки могли пити смачну і прохолодну джерельну воду.- Як ви вважаєте, від чого це залежить?

Номер слайду 7

Подивіться, із джерельцем трапилася біда: його шлях засипало камінням. Треба допомогти.

Номер слайду 8

13 квітня. Джджджерелодже –ре -ло о - о - о7 б., 6 зв.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Читання з поступовим нарощуванням темпу.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

- Подивіться на два смайлики, порівняйте їхній настрій.- Проведіть стрілочки від слів до відповідних малюнків.

Номер слайду 17

- Як ви вважаєте, від чого залежить настрій людини?- Чи може він змінюватися? Коли?-Чи бувають люди постійно веселими? - А такими, які ніколи не посміхаються?- Сьогодні ми прочитаємо казку про веселу людину і людину, яка ніколи не усміхалася. - А чому ця казка називається «Джерельце», ви зараз дізнаєтеся.

Номер слайду 18

Юрій Ярмиш“Джерельце”

Номер слайду 19

Номер слайду 20

- Де відбувалися казкові події? (В місті.)- Яка людина там жила? Прочитайте.- Де пробилося мале Джерельце? (На головній площі міста.)- Через що воно пробилося? (Крізь товстий шар асфальту.)- Як ви вважаєте, чи легко було Джерельцю це зробити?

Номер слайду 21

- Що звеліла Людина, яка ніколи не посміхалася?Прочитайте речення з відповідною інтонацією.- Як було виконано її наказ? Прочитайте. - Чи залишилася задоволеною Людина, яка ніколи не посміхається? З чого це видно?

Номер слайду 22

Номер слайду 23

- Чи зникло Джерельце з площі? Як про це доповіли? Прочитайте.- Як відреагувала на звістку Людина, яка ніколи не посміхалася?- Яким був її другий наказ?- Що зробили з Джерельцем?

Номер слайду 24

Номер слайду 25

-Чи підкорилося Джерельце?- Хто побачив Джерельце цього разу?- Що запропонувала Весела людина?- Що таке водограй? (Фонтан.) - Якою стала головна площа міста? Що радує людей?

Номер слайду 26

Джерельце ( яке?)мале,неспокійне,чисте,студене.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

— Скільки у вірші речень? - З яких двох частин складається третє речення?

Номер слайду 32

Перевір себе- Які твори читали, слухали?- Хто їх написав?- Який із них вам найбільше сподобався? Чому?https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=2499941

Номер слайду 33

pptx
Додано
7 січня
Переглядів
344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку