ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО УРОКУ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА 3 КЛАС МАСНИЦЯ

Про матеріал
Масляна в Україні насправді має багато різних назв, найвідоміша і найпоширеніша з яких — Масниця. В окремих регіонах побутували також такі назви як Колодій, Запусти, Пущення, Заговини, Сирний тиждень. 
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Святкові традиції мого краю. Масляна. Ольга Дула

Номер слайду 2

Масляна чи Масниця: як правильно називати свято в Україні

Номер слайду 3

Свято закінчення зими і початку весни відоме майже всім європейським народам. Масляна в Україні насправді має багато різних назв, найвідоміша і найпоширеніша з яких — Масниця. В окремих регіонах побутували також такі назви як Колодій, Запусти, Пущення, Заговини, Сирний тиждень. 

Номер слайду 4

Масляна в Україні: що готували у цей день. За однією з версій, на Масляну в Україні готували вареники, оскільки це здавна є українською обрядовою стравою. За іншими переказами, на Масляну все ж готували обрядовий хліб у формі кола – млинець. 

Номер слайду 5

НАЙБІЛЬША КІЛЬКІСТЬ МЛИНЦІВ ДЛЯ ЗСУ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Робота з підручником

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Міні -проект. КОЛОДІЙ. МАСНИЦЯ. МАСЛЯНА. В Україні останній тиждень м’ясниць, крім Колодія мав ще кілька регіональних назв — Масниця, Сиропуст, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Пущення, Загальниця, «ніжкові заговини» тощо. Як описується Масляна в інших книжкових джерелах: Масляна — це українське свято на честь весняного пробудження природи. І дорослі і молодь катаються на санчатах, печуть смачні млинціі куштують їх просто на вулиці. Ці млинці – обрядова їжа, що символізує сонце. Тож зима і холод мають відступитися і дати місце весні і сонцю. Ще один символ свята – солом'яне опудало Зими. Його спалюють, щоб холод назавжди відступив і дав дорогу теплу. Головна страва на Масляну — млинці зі сметаною, вареники із сиром, гречані млинці на смальці та інша обрядова їжа. 

Номер слайду 11

Практична робота

Номер слайду 12

Поетапне виконання І етап

Номер слайду 13

ІІ етап

Номер слайду 14

ІІІ Етапзаключний

pptx
Додано
20 квітня 2023
Переглядів
113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку