презентація до уроку образотворчого мистецтва у 6 класі

Про матеріал
познайомити з жанрами образотворчого мистецтва, викликати живий інтерес та прищепити любов учнів до творів живопису, навчити розуміти їх ідейний зміст та засоби художньої виразності, систематизувати знання про види і жанри мистецтва, формувати емоційно-естетичне ставлення до зображуваної дійсності засоби художньої виразності, уміння аналізувати, збагачувати словниковий запас учнів, формувати емоційно-естетичне ставлення до зображуваної дійсності
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жанри образотворчого мистецтва

Номер слайду 2

Жанр (франц. genre - рід, вид) - історичносформований внутрішній поділ, що притаманний всім видам мистецтва; це кілька особливих ознак, притаманних творам мистецтва, за якими ми відрізняємо одні з них від інших. Визначається за темою, змістом, характером, формою зображеного в художньому творі.тип художнього твору в єдності специфічних властивостей його форми і змісту.

Номер слайду 3

Портрет або портретний жанр (фр. portrait) — мальоване, скульптурне або фотографічне зображення людини або групи людей

Номер слайду 4

Натюрморт (фр. Nature morte — мертва природа) — різновид малярства, що зображає зірвані плоди, квіти, спійману рибу та здобич мисливців, пізніше додались предмети, з часом букети квітів, композиції овочів, фруктів, посуд

Номер слайду 5

Пейзаж (фр. Paysage, від країна, місцевість) — жанр в образотворчому мистецтві, в якому об'єктом зображення є природа. Пейзажем називають також окремий твір цього жанру. Різновидом пейзажу є зображення моря.

Номер слайду 6

Анімалістичний жанр, анімалістика (лат. animalis — «тварина») — різновид образотворчого мистецтва, зображення тварин у живописі, скульптурі, графіці.

Номер слайду 7

Побутовий жанр  — різновид живопису, що зосереджений на відтворенні сцен повсякденного, буденного життя, зазвичай сучасного художника. 

Номер слайду 8

Історичний жанр — важливий жанр живопису, спеціалізований на зображенні значущих для окремого народу чи людства подій минулого

Номер слайду 9

Батальний жанр (від фр. bataille — битва) — жанр образотворчого мистецтва, що відображає військові походи і життя армії, та пов'язані з цим події.

Номер слайду 10

Релігійний жанр — зображення релігійних сюжетів в образотворчому мистецтві.

Номер слайду 11

Міфологічний жанр (від гр. mуthos - переказ) - жанр образотворчого мистецтва, присвячений подіям і героям, про яких розповідають міфи давніх народів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кубась Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 серпня 2019
Переглядів
5668
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку