презентація до уроку образотворчого мистецтва у 6 класі

Про матеріал
Дати поняття про анімалістичний жанр в образотворчому мистецтві; удосконалити вміння й навички створення симетричних форм, навчити передавати основні особ­ливості будови тіла й характер рухів звірів, птахів, а також пластичного вираження си­луетної форми. Розвивати спостережливість, окомір, зо­рову пам'ять, естетичне ставлення до творів мистецтва й навколишнього світу. Формувати естетичний смак, активізувати творчу ініціативу учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анімалістичний жанр

Номер слайду 2

Анімалістичний жанр — це різновид образотворчого мистецтва, що зображує тварин. Митців, які спеціалізуються в цьому жанрі, називають анімалістами.

Номер слайду 3

Зображення тварин -- одна з головних тем в мистецтві первісної людини. Дикі бики на стіні печери Альтаміра в Кантабрії (бл. 20 тис. р)

Номер слайду 4

У різних культур це виявляється по-різному. Досить пригадати магічне декоративне мистецтво скіфів (I тис. до н.е.), що отримало назву «Звіриного стилю» із-за великої кількості образів тварин; мистецтво Стародавнього Китаю, де кожна тварина ніби живе і рухається, немов схоплена легкими штрихами або мазками пензля. Відомі чудові перуанські керамічні посудини, як, наприклад, посудина у вигляді лами.

Номер слайду 5

«Звіриний стиль» скіфів

Номер слайду 6

Тварини в мистецтві Стародавнього Єгипту«Сокіл», кольоровий фаянс«Лев». Керамічна скульптура з Єгипту

Номер слайду 7

Давньогрецька анімалістична скульптура«Безоаровий козел», 120-100 до н. е. Античні коні з базиліки Сан Марко в Венеції

Номер слайду 8

Зображення тварин можна зустріти в живопису, скульптурі, графіці, декоративно-прикладному мистецтві, ілюстраціях до книг. Відомі імена багатьох художників і скульпторів-анімалістів: О. Барщ, О. Лаптєв, П. Чистяков, Н. Кардовський, П. Клодт, В. Ватагін, Є. Чарушин. В ілюстраціях до казок, байок тварин часто «олюднюють», тобто наділяють людськими рисами, зображують у костюмах.

pptx
Додано
18 серпня 2019
Переглядів
2980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку