Презентація до уроку ОМ для 7класу (дистанційне навчання). Тема: " Садово-паркова архітектура. Композиція "Сад моєї душі"

Про матеріал
Презентація до уроку ОМ для 7класу (дистанційне навчання). Тема: " Садово-паркова архітектура. Композиція "Сад моєї душі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація вчителя БНВО “Звитяга” Клєпікової І. О.

Номер слайду 2

Ке ський ма до Ек ндр ол са Я вам пропоную поглянути на ці портрети. Хто на них зображений?

Номер слайду 3

У 331 році до нашої ери Олександр завоював Вавилон. Десять років потому Македонський занедужав. І коли владиці стало зовсім погано, він згадав про те єдине місце у Вавилоні, де йому повинно полегшати, бо саме там він вловив, згадав - а згадавши, здивувався - аромат македонського, напоєного світлим сонцем, дзюрчанням струмочка і запахом трав лісу. Олександр, ще Великий, ще живий, в останній зупинці на шляху до безсмертя, наказав перенести себе у висячі сади Семіраміди... Геніальний полководець, засновник великої держави Олександр Македонський

Номер слайду 4

Висячі сади Семіраміди

Номер слайду 5

Висячі сади Семіраміди, створені будівельниками Вавилона, були чотириярусними. Склепіння ярусів спиралися на колони висотою двадцять п'ять метрів. Платформи ярусів, складені з плоских кам'яних плит, були вистелені шаром очерету, залитого асфальтом і вкритого листами свинцю, щоб вода не просочилася в нижній ярус. Поверх цього був насипаний шар землі, достатній для того, щоб тут могли рости великі дерева. Яруси, піднімаючись уступами, з'єднувалися широкими положистими східцями, викладеними кольоровою плиткою. Навуходоносор ІІ створив ці сади для своєї дружини - мідійської принцеси, яка тужила в курному, позбавленого зелені Вавилоні за свіжим повітрям і шелестом дерев.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Тема уроку. Садово – паркова архітектура. Композиція “ Сад моєї душі ”

Номер слайду 8

Комплексна міцність Фітодизайн ландшафтна Перо акварель Об’ємна скульптура Книжкова містобудівельна Архітектура: Тебе чекає вправа “ Об’єм уваги ”. Тобі потрібно із запропонованих слів обрати тільки ті, що відносяться до поняття - архітектура

Номер слайду 9

Архітектура. Об’ємна Комплексна. Ландшафтна. Містобудівельна. Перевір себе:

Номер слайду 10

Архітектура

Номер слайду 11

Три основні системи паркового планування:“італійська” регулярна“французька” пейзажна“англійська”Садово-паркова архітектура (ландшафтна)

Номер слайду 12

Італійська система. Вілла Алдобрандіні Італійський парк у Підгірцях ( Україна )

Номер слайду 13

Перша система паркового планування – «італійська» - передбачає розміщення парку на схилі гори й чітко виражену вісь з організацією на ній драбин, пандусів, гротів, терас, каскадів води. Прикладами можуть бути численні вілли 17-18 ст., розташовані поблизу Риму.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Регулярна (“французька”)

Номер слайду 16

Версальський парк Друга система отримала назву регулярної (« французького») парку. Вона характеризується строго симетричним плануванням, але будується не на рельєфі, а на рівній місцевості. Для таких парків типовими є геометрична сітка алеї, широке застосування стриженої землі, фонтанів, водоймищ. Найбільшим парком регулярного типу є знаменитий Версальський парк поблизу Парижа.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Пейзажна (“англійська”)Парк “Софіївка”

Номер слайду 19

Третя система планування парку має назву пейзажної («англійської»). Пейзажні парки асиметричні за композицією, вони наслідують природні форми. Вигини доріжок, розташування груп дерев майстерно імітують звичайну природну обстановку. В Україні яскравими зразками «англійського» парку можна вважати паркові ансамблі «Олександрія», «Софіївка».

Номер слайду 20

Парк “Олександрія”

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Практична робота: Композиція “Сад моєї душі”А зараз на деякий час ви перетворитеся на ландшафтних архітекторів і створите ескіз елементу «Саду вашої душі» - фонтан або альтанку, яку б запропонували для нашого парку. Матеріал – на ваш розсуд, можна скористатися послідовністю зображення.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Мій парк “Олександрія”,В твоїй легенді я стою. Мій парк “Олександрія”,Я чую музику твою. Мій найдорожчий парк. З задумою в очах,Троянда сонця,Що не гасне у віках. А. Кульчицький

Номер слайду 26

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зеленіна Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
3131
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку