Презентація "Монограма - літери, що говорять про тебе".

Про матеріал
Презентація з образотворчого мистецтва для 7 класу "Монограма - літери, що говорять про тебе".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МОНОГРАМА - ЛІТЕРИ,ЩО ГОВОРЯТЬ ПРО ТЕБЕ Підготувала Сушкова В. Г.

Номер слайду 2

Поняття «монограма» прийшло до нас із грецької мови и означає «проста лінія».

Номер слайду 3

Монограма це будь-яке зображення, намальоване однією лінією. Пізніше слово «монограма» набуло іншого значення — знак, складений з переплетених між собою початкових літер імені та прізвища власника або скорочення від його повного імені. Монограми з журналу 1875 р.

Номер слайду 4

Ве́нзель (від пол. węzeɫ — «вузол») — пов'язані між собою або перевиті в малюнок початкові літери власних імен. Відрізнюється від монограми ускладненим переплетенням ініціалів, додаванням до них різних прикрас, візерунків і примхливістю рисунка. Якщо літери належать одній особі, то вензель вважається простим, якщо кільком — то складним. Він може бути прикрашений короною, вінком тощо.

Номер слайду 5

У минулому монограма заміняла особистий підпис володарів. Королі и інші знатні персони використовували монограми на особистих печатках для скріплення документів.

Номер слайду 6

Власні монограмив минулому красувалися на королівських палацах, будинках дворян та аристократів.

Номер слайду 7

Монограми бачимо на полотнах художників, виробах скульпторів і граверів та інших авторських роботах. Урс Граф. Війна конфедератів у 1512 р. Монограма і дата 1515 р. понизу аркуша. Монограма з датою А. Дюрера на гравюрі «Лицар, Диявол і Смерть».

Номер слайду 8

На першій погляд, намалювати монограму достатньо просто, однак це не так. Уся краса монограми —в її простоті, гармонійності та довершеності. Створена монограма має ще й відображати характер особистості її власника, бути лаконічною (жодної зайвої лінії) і водночас тішити око своєю гармонійністю.

Номер слайду 9

Монограми можуть бути як прості, що складаються з окремих літер, так і такі, що складаються з букв, переплетених між собою. Якщо в монограмі є кілька літер, то ця монограма призначена для офіційного використання. Якщо одна буква — для неофіційного. Монограми герцогині Бретані, королеви Франції Анни Бретонської

Номер слайду 10

Монограми часто вписують в яку небудь геометричну форму: коло, овал, ромб тощо. Можливе також використання вінків із квітів, щитів, корон різних видів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шевченко Людмила
    Дуже корисна і цікава інформація, що супроводжується вдалими ілюстраціями! Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
11672
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку