Презентація до уроку; "Опорядження житлової кімнати рідкими шпалерами"

Про матеріал
Презентація призначена для використання на уроках :"Технології опоряджувальних робіт" та під час виробничого навчання з професії "опоряджувальник будівельний"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України Державний навчальний заклад «Новоград-Волинське вище професійне училище» Презентація до уроку: Викладач, майстер виробничого навчання: Хмельова Г. М. м. Новоград-Волинський 2023 рік

Номер слайду 2

Зміст. Вступ. Переваги рідких шпалер.Інструменти та матеріали. Підготовка поверхні. Приготування робочої суміші. Технологія нанесення. Зразки робіт. Технічні показники. Догляд за рідкими шпалерами. Контроль якості. Безпека праці.

Номер слайду 3

вступ Рідкі шпалери з’явилися не так давно, але вже встигли завоювати популярність і стали однією з найбільш модних тенденцій. Але, незважаючи на це, більшість людей так і не знає, що таке рідкі шпалери? Насправді рідкі шпалери – це різновид декоративної штукатурки, яка складається з найдрібніших частин натурального целюлозного волокна, клею і різних декоративних добавок. Замість рулонів рідкі шпалери виробляють у пакетах з сухою сумішшю. Єдине, що їх пов’язує з шпалерами, це використання в якості внутрішньої обробки стін. А називати їх шпалерами стали тому що почали їх виготовляли з чистої целюлози.

Номер слайду 4

Переваги рідких шпалер. Рідкі шпалери складаються з натуральних екологічно чистих матеріалів і абсолютно нешкідливі, мають антистатичні властивості і відштовхують пил. Забезпечують хороший рівень теплоізоляції, звукоізоляції, практично не вицвітають. Рідкі шпалери не займаються і не виділяють отруйних газів. Безперечною перевагою буде відсутність швів і стиків на поверхні, такої проблеми, як розходяться стики шпалер, не може бути. Якщо з процесі експлуатації покриття було пошкоджено, можна зробити частковий ремонт. Усунути більш дрібні дефекти ще легше. Забруднення вимикачів стираються простим гумкою. Широкий вибір кольорів і відтінків дозволяє дозволяють підібрати шпалери в будь-який інтер’єр вашої квартири. Вартість рідких шпалер нижче, ніж у інших видів шпалер. Ще один безперечний плюс – шорстка, м’яка і приємна на дотик поверхня.

Номер слайду 5

Інструменти. Для нанесення рідких шпалер використовуються пластикові гладилки різних видів

Номер слайду 6

Матеріали Структури рідких шпалер

Номер слайду 7

Підготовка поверхні Підготовка поверхні перед нанесенням рідких шпалер значно простіша, ніж для інших оздоблювальних матеріалів, але вимагає уважного і відповідального підходу. Я грунтуватиму поверхню кварцовою грунтовкою. Наносити грунтовку буду за допомогою валика. Колір поверхні, що покривається, має бути білим або в тон матеріалу, що використовується. Поверхня має бути обов'язково сухою і чистою. Після повноговисихання грунтовки перехожу доприготування суміш.

Номер слайду 8

Приготування робочої суміші У сухому вигляді рідкі шпалери - це суміш волокон, клейового компонента і декоративних елементів, розфасована в поліетиленові мішки. Для використання я лише цю суміш з мішка висиплю в теплу воду кімнатної температури, в пропорції вказаній в інструкції. Ретельно перемішуватиму руками до утворення однорідної маси, після цього суміш розфасовую в мішки і залишаю не менше, чим на 8 - 12 годин.

Номер слайду 9

Технологія нанесення Наносити рідкі шпалери, на поверхню можна просто руками. Порцію суміші наношу на стіну, та розгладжую п гладилкою по стіні створюючи рівний шар 2-3-х міліметрової товщини. До наклеєної ділянки додаю сусідні ділянки рідких шпалер, з'єдную їх в єдину поверхню без переходів. Гладилку при розгладженні не повністю притискаю до поверхні, тримаю трохи піднімаючи передній край по відношенню до поверхні стіни. Не міцно притискаю гладилку до поверхні. Достатньо лише легка притискати гладилку для того , щоб суміш рівномірно розподілявся по поверхні. При нанесенні звертаю увагу на напрямок гладилки. В тому напрямку, в якому укладаються волокна, що формують текстуру поверхні.

Номер слайду 10

Для досягнення привабливого виду обробки розрівнюю кожну порцію розчину невеликими по тривалості рухами інструменту, направляючи його в різні сторони або закручуючи по колу. У кутах суміш спочатку розрівнюють в напрямку від кута, після чого направляють рух інструменту в потрібну сторону. Після заповнення всієї площі стіни по ній ще раз проходжу гладилкою, змоченою у воді, та усуваю всі нерівності.

Номер слайду 11

Зразки робіт

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Технічні показники. Склад Натуральне целюлозне волокно, звязуюче (КМЦ) і домішки;Час висихання (залежно від вологості приміщення), до 48 год;Продуктивність, м.кв./ до 8 год;Витрати на 5 м.кв. , 1,7 кг.

Номер слайду 14

Догляд за рідкими шпалерами Якщо рідкі шпалери не покриті шаром лаку, вологою ганчіркою протирати їх не можна, показана тільки суха чистка. Це не вимагає особливих зусиль, досить пройтися по них пилосмоком. Не дивлячись на те, що такі шпалери не миють водою, тим не менше, їх можна клеїти в приміщеннях будь-якого рівня вологості. Вони володіють високою гігроскопічністю, дозволяючи регулювати кількість вологи. Наприклад, якщо нанесені рідкі шпалери на стелю у ванній кімнаті, то ні стіни, а ні дзеркала ніколи не будуть пітніти, так як зайва волога буде просто усмоктуватися в товщу шпалер. При догляді за обробленими покриттями не використовувати чистячі засоби або жорсткі щітки. Це зашкодить рідким шпалерам.

Номер слайду 15

Контроль якості Для якісного нанесення покриття необхідно дотримуватися деяких правил: Не залишайте незакінченою обробку стін. Її слід завершити до висихання рідкого складу. Не наносити шпалери в приміщеннях, де температура нижче 10 градусів тепла. При грунтування стін застосовувати білий або прозорий склад. Пам'ятати, що рідкі шпалери приймають остаточний колір і вигляд після повного висихання. Для якнайшвидшого отримання результату необхідно забезпечити гарне провітрювання приміщення.

Номер слайду 16

Безпека праці Працівники повинні надягти спецодяг, застебнути манжети рукавів, приготувати засоби індивідуального захисту, перевірити їх справність. Отримати пояснення по виконанню роботи у керівника робіт. Підготувати інструмент. Оглянути і приготувати робоче місце і підходи до нього на відповідність вимогам безпеки, прибрати всі зайві предмети, не захаращуючи при цьому проходів, перевірити стан підлоги, мокру або слизьку підлогу протерти. Працівники  не повинні приступати до виконання роботи при наступних порушеннях вимог безпеки:а) несправностях засобів підмощування , засобів захисту працюючих, інструменту або устаткування;б) недостатньої освітленості робочих місць.

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
24 березня 2023
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку