презентація до уроку "Органайзер для рукоділля"

Про матеріал
В сучасному житті важливе місце займають вироби, які призначенні для комфортної праці людини. Щоб вони були неповторними та оригінальними найкраще їх виготовляти самостійно. Органайзер - це таке пристосування, яке допомагає навести порядок незалежно від сфери його використання. Рукоділля, мабуть, один з видів зайнятості, де цей самий органайзер іноді є рятівним плотом. Хтось вважає, що кращим є готові вироби, а хтось підбирає матеріал самостійно та виготовляє його сам. Але незалежно від цього у будь-кого, з часом накопичується величезна кількість всіляких речей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Органайзер для рукоділля

Номер слайду 2

Ідеальним порядком у голові і будинку може похвалитися небагато сучасних людей. Що робити, якщо думки й речі постійно перебувають у хаосі? Організувати їх! А допоможе вам у цьому органайзер. В сучасному житті важливе місце займають вироби, які призначенні для комфортної праці людини. Щоб вони були неповторними та оригінальними найкраще їх виготовляти самостійно. Органайзер - це таке пристосування, яке допомагає навести порядок незалежно від сфери його використання. Рукоділля, мабуть, один з видів зайнятості, де цей самий органайзер іноді є рятівним плотом. Хтось вважає, що кращим є готові вироби, а хтось підбирає матеріал самостійно та виготовляє його сам. Але незалежно від цього у будь-кого, з часом накопичується величезна кількість всіляких речей. І тоді починаєш замислюватися про те, як же найбільш компактно і недорого всі ці речі зберігати. Який органайзер створити або купити для всього свого «багатства».

Номер слайду 3

Багато предмети щоденного користування нам радять зберігати в чохлах. Це розумне рішення: персональна сумочка захистить наповнення від ушкоджень і пилу, а також може стати стильним аксесуаром. Якщо ж потрібно упорядкувати безліч предметів – виручить органайзер. Що таке побутової організатор? Це пристосування для зберігання, що складається з кількох модулів. В залежності від призначення органайзер може бути будь-якого розміру, форми та жорсткості. Текстильні кишені, чохли для одягу та взуття, пластикові підставки і скриньки з безліччю поділок – все це пристосування для зберігання. Їх правильна назва – органайзери. Що цікаво, в нашій країні такі подібна організація речей почала застосовуватися для впорядкування якихось спеціальних предметів. Спочатку з'явилися ящики для інструментів, коробки для рукодільних приладдя та підставки для канцелярії. Насправді в органайзери можна складати будь-які речі.

Номер слайду 4

У буквальному перекладі з англійської «органайзер» - це організатор. Люди довгий час використовували новомодне слово, позначаючи блокноти, призначених для планування. Нерідко їх називають так само «ежедневниками». Особливість таких книг для нотаток – внутрішнє розбиття по дням тижня, іноді з датами на весь рік. На зміну паперовим блокнотам прийшов електронний органайзер. Що таке програма існує, сьогодні знає кожен. Програми для заміток і планування справ за замовчуванням встановлюються на всі мобільні телефони та планшети. Випускаються також окремі електронні пристрої-органайзери (КПК), однак сьогодні вони користуються невисокою популярністю. Існують програми, в яких можна скласти списки справ, призначені і для комп'ютерів. Після того як планування стало доступним, люди задумалися про організацію матеріальних речей. В будь-якому магазині госптоварів можна придбати органайзери для дрібниць, канцелярії, одягу та інших предметів. Цим словом зазвичай називають спеціальні чохли, коробки та інші пристосування для зберігання, відмінною рисою яких є наявність безлічі відділень.

Номер слайду 5

Переважній більшості рукодільниць необхідна містка коробка або сумка для підручних засобів і матеріалів. Часто жінки змушені користуватися для зберігання всього необхідного горезвісним поліетиленовим пакетом або картонною коробкою з-під якихось продуктів.

Номер слайду 6

Це зовсім не складно. Щоб зробити такий органайзер для рукоділля своїми руками, вам знадобиться: Основна тканина шириною 55 см, довжина – за вашим бажанням. Підкладкова тканина – таких же розмірів. Тканина для кишеньок – джинсова або інша щільна. Тканина для аплікацій і прикраси органайзера – за бажанням. Нитки для шиття. Швейна машина. Олівець або обмилок для розкрою деталей. Люверси, вішалка для одягу або дерев'яний брус – в залежності від того, як ви будете кріпити органайзер до стіни. Перш ніж приступити до роботи, продумайте, скільки кишень і яких розмірів вам знадобиться для зберігання ваших речей. 

Номер слайду 7

Порядок роботи: Виріжте кишені необхідного розміру, стільки, скільки потрібно для зберігання вашого інструменту. Не забудьте додати до заготовок припуски на шви. Розкладіть кишені з основної тканини і намітьте їх розташування в готовому виробі. Відміряйте необхідний розмір основної тканини, додаючи припуски на шви знизу і з боків, а також на кріплення зверху. Відміряйте точно такий же шматок тканини з підкладкового матеріалу. Обробіть краю кишень швом зигзаг або просто підігніть і підшийте краю, щоб тканина не обсипалася. На органайзери часто можна побачити кишені зі складками по боках. Робити так чи ні – вирішувати тільки вам. Якщо буде складка, то заготівля кишень повинна бути не прямокутної, а у формі трапеції, що розширюється догори. Пришийте кишені до основної деталі. Пришити підкладку по сторонам і знизу до нашого органайзеру. Зверху вироби пришийте вішалку для одягу, дерев'яний брус або встановіть люверси. Закріпіть органайзер на стіні. Прикрасьте за вашим бажанням.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. воробьёва анна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Попко Лариса
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
2 березня 2023
Переглядів
2482
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку