Презентація до уроку патріотизму в 10- 11 кл. за книгою С.Лойка " АЕРОПОРТ"

Про матеріал
Національно - петріотичне виховання учнів повинно здійснюватись на основі сучасної новітньої історії України. Герої сучасності - це герої Небесної Сотні і учасники АТО та ОС.Тому в позакласній роботі з предмету зарубіжна література використовую сучасну літературу, в якій розповідається про реальних захисників незалежної України. Яскравим прикладом є роман С.Лойка " Аеропорт", в якому йдеться про кіборгів - захисників Донецького аеропорту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема уроку Особистий досвід участі у воєнних конфліктах та його вплив на творчість Сергія Лойка . “Аеропорт” – урок героїзму і мужності, братерства та самопожертви сучасних героїв України. Осуд антигуманної сутності війни, розкриття її руйнівних наслідків для душі. Мотив відповідальності перед Батьківщиною у творі.

Номер слайду 3

Душу й тіло ми положим за нашу свободу. І покажем, що ми браття козацького роду. Гімн України

Номер слайду 4

Війна – потворна . Але людина на війні відкривається як своїми найгіршими, так і найкращими гранями. Сергій Лойко “Аеропорт”

Номер слайду 5

Не вбий… Біблія

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

В ніч на 20 січня 2015 року легендарний командир 90-го аеромобільного батальйону 81-ї десантної бригади, підполковник Олег Кузьміних потрапив у полон, коли його батальйон йшов на допомогу захисникам Донецького аеропорту і повинен був забрати поранених. У тумані бійці збилися з курсу і вийшли на позиції противника. У результаті бою, що зав'язався потрапили в полон. Кузьміних, якого терористи намагалися змусити перейти до них, був звільнений з полону лише 22 травня.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

ПЕКЛО 242 Понад 200 загинуло. Понад 500 поранено. Кілька десятків потрапили в полон, а дехто й досі в неволіВ останні 5 днів загинуло 58 кіборгів, загальні втрати не відомі

Номер слайду 34

* Я переконаний, що вбивство під приводом війни не перестає бути вбивством ( А. Енштейн). * Я не знаю жодного народу, який збагатився б завдяки перемозі у війні ( Вольтер). * Старі оголошують війну, а йдуть вмирати молоді ( Г. К. Гувер). *Або людство покінчить із війною, або війна покінчить із людством ( Дж. Ф. Кеннеді). * Нам кажуть, що війна-це вбивство. Ні: це самогубство (Дж. Р. Мак-Доналд). * По-справжньому війна нікому не потрібна, але багатьом потрібна ненависть ( М. Фріш). * Я не знаю, якою зброєю буде вестися третя світова війна, але четверта-палицями і камінням (А. Енштейн). * Війна-це коли за інтереси інших людей гинуть зовсім безвинні люди (Вінстон Черчиль).* Афоризми про війну

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

pptx
Додав(-ла)
Білуник Марія
Додано
24 вересня 2019
Переглядів
924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку