Презентація до уроку по темі Крохмаль – природний біополімер. Якісна реакція на крохмаль та його властивості. Лабораторний дослід: “Перевірка якості деяких продуктів харчування”

Про матеріал

Презентація до уроку по темі "Крохмаль – природний біополімер. Якісна реакція на крохмаль та його властивості. Лабораторний дослід: “Перевірка якості деяких продуктів харчування”

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Он, как пудра,- Нежен, бел,Но не сахар. И не мел. Он в кисель,Из года в год, Превращает нам Компот.

Номер слайду 2

Крохмаль – природний біополімер. Якісна реакція на крохмаль та його властивості. Лабораторний дослід: “Перевірка якості деяких продуктів харчування”

Номер слайду 3

Мета: продовжити формувати знання про вуглеводи, зокрема полісахариди, на прикладі крохмалю; поглибити знання про крохмаль; провести якісну реакцію на крохмаль та перевірити якість деяких продуктів харчування.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вміст крохмалю в рослинах. Назва рослини. Частина рослини. Вміст крохмалю (до)Вміст цукру. Примітки. Рогіз широколистий сухі кореневища58 % (25-58 %)10 %-Цетрарія ісландська наземна частина44 %%(крохмаль: ліхенін)Гліцерія зернівки75 %?-Кукурудза насіння71 %?-Хлібне дерево сушена м'якоть плодів80 % (60-80 %)14 %-Латаття білекореневище49 %20 %Овес зерно60 %?Овес посівний Сусаккореневище60 %?Водяний горіхгоріх55 %?

Номер слайду 8

Батат бульби72 %?Сорго ?74 %?Маніок?77 %?Горох зерно40 %?Ячмінь зерно75 %?Картоплябульби (в сухій речовині)82 %?Сагові пальми серцевина пальми??Рис зерно89 %?Жито зерно72 %?Пшениця зерно74 %?Алтея лікарська корені37 %10 %(10 % сахарози)Стрілиця звичайна бульби35 %

Номер слайду 9

Номер слайду 10

● у кукурудзяному крохмалі амілоза становить 25 % всієї маси речовини, а амілопектин ‒ 75 %. У восковидній кукурудзі ‒ більш 95 % амілопектину. Вирощують кукурудзу і з 75 % амілози.● у картопляному крохмалі амілози ‒ 20 %, а амілопектину ‒ 80 %, що надає йому специфічних властивостей.● крохмаль яблук ‒ із 100 % амілози.

Номер слайду 11

Амілоза

Номер слайду 12

Амілопектин

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Гідроліз крохмалю

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 грудня 2018
Переглядів
341
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку