Презентація до уроку "Подорож країною Недоладією. Добро і зло у казці, відповідальність за свої вчинки, уміння долати перешкоди на шляху до мети"

Про матеріал
Презентація до уроку "Подорож країною Недоладією. Добро і зло у казці, відповідальність за свої вчинки, уміння долати перешкоди на шляху до мети"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добро  і зло в казці, відповідальність за свої вчинки, уміння долати перешкоди на шляху до мети. Урок – подорож країною Недоладією

Номер слайду 2

Зі всіх чеснот і достоїнств душі найбільша гідність — доброта. Мета: формувати інформаційну, комунікативну, соціальну компетентності.  Продовжити роботу над твором Г. Малик  «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії», навчати учнів аналізувати вчинки героїв; розвивати вміння висловлювати думку, удосконалювати творчі здібності,формувати вміння самостійно шукати інформацію; виховувати повагу до інших людей, чуйність, доброту, відповідальність.

Номер слайду 3

Недо-роби!Недо-пиши!Недо-почни!Недо-лиши!І недо-їж!І недо-пий!І в Недоладію. Мерщій!Недоладія

Номер слайду 4

Гра «Хто я».

Номер слайду 5

Стівен Гокінг  Володимир Носков Даша Безкоста Що ж важливіше: краса внутрішня чи зовнішня?Соня Шаталова

Номер слайду 6

Фізкультхвилинка

Номер слайду 7

Зберіть прислів’я – пазли. В очах у боягузливого все збільшується: половина діла. Друзі пізнаються і небезпека , і труднощі. Не одежа красить людину, ніж бути без голови. Боягуз і тіні буде гарна робота. Бути без душі, це навіть гірше, а добрі діла. Була б охота — добре й буде. Добрий початок, своєї боїться. Боягуз і таргана в біді. Добре роби, приймає за велетня.

Номер слайду 8

Проблемна ситуація: Якби я був на місці Алі, то…Якби я був на місці Недокороля, то…Якби я був на місці Недорадника, то …Якби я був на місці Недоладька, то…Якби я був на місці Недопопелюшки, то..

Номер слайду 9

І до-роби!І до-пиши!І роз-почни!І не лиши!І до-їдай!І до-пивай!Із Недо-ладіїТІКАЙ !

Номер слайду 10

Домашнє завдання1. Підготувати інтерв’ю з улюбленим героєм твору.2. Створити лепбук до повісті-казки.3. Уявити себе співавтором Г. Малик. Придумати якусь подію, чи справу, якої немає у творі. Завдання на все життя: бути добрими, ввічливими, доробляти всі свої справи, не лінуватися. 

pptx
Додано
26 лютого 2020
Переглядів
804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку