Презентація до уроку " Подорож з раціональними числами, стежинами Миколаївщини."

Про матеріал
Презентація до уроку "Подорож з раціональними числами, стежинами Миколаївщини."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Подорож з раціональними числами, стежинами Миколаївщини.Єгорова Т. М.вчитель математики Мзош№16

Номер слайду 2

МЕТА УРОКУ:узагальнити та систематизувати знання учнів з теми- Раціональні числа. розвивати логічне мислення, та активізувати розумові здібности учнів. формувати в учнів соціальну , полікультурну,комунікативну, інформаційну компетептністі, виховувати в учнів почуття прекрасного, формувати у школярів ціннісне ставлення до рідного краю.

Номер слайду 3

Миколаїв – місто корабелів

Номер слайду 4

Актуалізація опорних знань учнів. Дерево знань1) Для позначення від'ємних чисел використовують знак... 2) Як називають пряму, на якій узято початок відліку, задано одиничний відрізок та додатний напрям? 3) Число, що показує положення точки на координатній прямій 4) Як називають числа 5 та -5? 5) Відстань від початку відліку до точки, що зображає число на координатній прямій - ... числа.6) Цілі та дробові числа - це числа ... 7) Рівняння, ліва і права частина яких - відношення 8) Числа, що позначаються на координатній прямій зліва від початку координа.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Прийом” Асоціації”З чим у вас асоціюється, слово Миколаївщина?(учні по черзі висловлюються) Учитель. А ось, погляньте, які асоціації викликає це поняття. Чорне море Микола Аркас Миколаївщина     Південний Буг Святий Миколай    Ольвія кораблі пшеничний колос   

Номер слайду 7

Тест: вірно — невірногрупа географів1. Область розташована в басейні нижньої течії Південного Бугу.2. Найбільшою річкою нашої області є Інгул .3. На території області добувають граніти, доломіти, будівельну сировину. 4. Близько 20 % території займають ліси, які розташовані переважно в заплавах річок та балках. 5. Підприємство кольорової металургії Миколаївський глиноземний завод виробляє сировину для виплавки алюмінію. 6. На півдні область виходить до державного кордону з Росією. 7. В області найбільш густа в країні мережа залізниць. 8. Природна степова рослинність у межах області, збереглась тільки в заповідниках. 9. Найбільшим підприємством енергетичного машинобудування є «Південний турбінний завод (ПТЗ)». 10. На території області розташована пам’ятка історії та культури Національний історико-культурний заповідник „Ольвія” 11. Загальне забруднення області оцінюється спеціалістами як екологічна катастрофа

Номер слайду 8

ІСТОРИКИ МАТЕМАТИКИДодавати і віднімати від’ємні числа навчилися давньокитайські вчені ще до нашої ери. Індійські математики уявляли собі додатні числа як «прибуток», а від’ємні числа як «борги». Ось як індійський математик Брахмагуппа (VII ст.) формулював правила додавання і віднімання: «Сума двох боргів є борг»«Сума двох прибутків є прибуток», «Сума прибутку і боргу дорівнює їх різниці»

Номер слайду 9

Алгоритм Додавання (віднімання) раціональних чисел Дивись на знаки чисел. ОднаковіРізніСтав спільний знак. Модулі додавай. Став знакчисла більшого за модулем. Модулі віднімай

Номер слайду 10

Видатні миколаївціАркас Микола Миколайович народився 7 січня 1853 р. у Миколаєві, в сім’ї адмірала, де й прожив усе своє життя. У 1870 р. закінчив приватну одеську гімназію, а в 1875 р. - Новоросійський університет. У 1875 – 1898 рр. служив у морському відомстві в Миколаєві.       Однією зі сфер культурно-просвітницької діяльності М. Аркаса був музичний фольклор.

Номер слайду 11

Видатні миколаївці Кремінь Дмитро Дмитрович . Поет, перекладач.(Народився 21 серпня 1953 року). с. Суха Іршавського району Закарпатської області У 1975 році закінчив філологічний факультет Ужгородського університету. Викладав українську мову і літературу в середній школі, в Миколаївському педінституті, працював кореспондентом газети, завідуючим відділу в газетах "Ленінське плем’я", "Радянське Прибужжя". Нині–заступник головного редактора "Рідного Прибужжя".

Номер слайду 12

видатні миколаївці Мозолевський Борис Миколайович    історик, археолог, скіфолог, поет( 1936 – 1993 )        Одна з найважливіших дат у житті Бориса Миколайовича – це 21 червня 1971 року. Під час археологічних досліджень Товстої Могили зроблено сенсаційну знахідку – багате скіфське поховання, серед скарбів якого була золота скіфська пектораль.

Номер слайду 13

Миколаївський зоопарк. На початку Жовтневого проспекту знаходиться Миколаївський зоопарк – найкращий зоопарк України. У 2001 році він відсвяткував своє сторіччя. Зоопарк займається не тільки показом різноманіття тваринного світу, але і збереженням рідкісних і зниклих видів диких тварин.

Номер слайду 14

Дитяче містечко «Казка»У районі вулиць Декабристів та Соборної знаходиться одна з визначних пам'яток Миколаєва – дитяче містечко «Казка». Урочисте відкриття «Казки» відбулося 19 травня 1982 року..

Номер слайду 15

17 вересня 2005 року, до 215-ої річниці міста Миколаєва, у Каштановому сквері відкрито пам’ятник Святому Миколаю-Чудотворцю. Адже наше місто названо на честь Миколи Чудотворця і знаходиться під його заступництвом. Загальна висота пам'ятника святому Миколаю 5,95 метра, а висота самої фігури Святого 3,5 метри. . Пам’ятник Святому Миколаю

Номер слайду 16

задача. Перший будівничий міста Миколаєва. Яке число більше а)-5,9 чи 2,4 б) -4 чи 0в) -5,5 чи -5,9г)-3,5 чи-12д)-10 чи-8,1є)-12,4 чи 2 Виберіть картки з правильними відповідями і на зворотній стороніскладіть та прочитайте назву. (М. Л. Фалєєв )

Номер слайду 17

задача. Вірш миколаївського поета «За сто століть зустрінемось і ми. На золотій, на скіфській пекторалі!»Щоб дізнатись прізвище автора, виконайте завдання та складіть пазл.(фотокартка поета)а) - 4 + (-12) (к -16)б)-15.2+18,2 (р, 3)в)-11:(-2) (е, 5,5)Г)100/(-3,2-6,8) (м,-10)Д)(30,8+ (-15,6))-(-2) (і, 17,2)є) (-5,5 + (-2,5)) * 0,5 (н, -4)є) -1 * (-123+23) (ь, 100)

Номер слайду 18

задача Щоб дізнатися дату заснування Миколаївського зоопарку,розв'яжіть завдання. Які цілі числа розміщені між числамиа) 0,7 і 1,8б) 8,23 і 9,7в) -0,4 і 0,6г) 0,05 і 1,71

Номер слайду 19

Задача. Розв'язавши завдання, дізнаємося, скільки років дитячому містечку «Казка»Розмістіть числа у порядку зростання:-52;-223; 2,25;12,7;-356; 32; 0,4(найбільше-є відповідь.)

Номер слайду 20

задача. Природний приріст  населення — це перевищення народжуваності над смертністю. Він може бути додатнім у разі перевищення народжуваності над смертністю і від'ємним, коли смертність більша від народжуваності, або нульовим, коли ці показники мають однакове значення. (П.п. = Н - С) (обчислюється на 1000 жителів на рік, або в особах)Визначте природний приріст (П.п.) населення на Миколаївщині за 2012 рік, якщо зареєстровано 13515 народжених (Н), а кількість померлих становила 17277 осіб (С). 

Номер слайду 21

рефлєксія. Девіз: „Кажи не чого вчишся, а чого пізнав?"Вправа «Микрофон»З якою метою ми виконували дану роботу на уроці?Які думки і почуття вона у Вас визвала?Чому Ви особисто навчились?Чому б хотіли навчитися далі?Спікер кожної групи підводить підсумки роботи кожного учня

Номер слайду 22

Домашне завдвння Скласти задачі, подібні до даних та розв’язати.

pptx
Додано
25 липня 2019
Переглядів
762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку