Презентація до уроку "Повторення вивченого про дієслово"

Про матеріал

Презентація до уроку "Повторення вивченого про дієслово як самостійну частину мови" 7 клас, українська мова, що містить 25 слайдів. Яскраві та цікаві картинки допоможуть учням краще повторити матеріал з даної теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАМАЛЮЄМО ОСІНЬ ЧАРІВНУ СЛОВАМИ…

Номер слайду 2

ВРАНЦІ БІЛИЙ ТУМАН ЗЕМЛЮ ВСЮ НАКРИВАЄ…

Номер слайду 3

НА ДЕРЕВАХ ЖОВТЕНЬКІ ЛИСТОЧКИ, МОВ КРИЛА

Номер слайду 4

Наче коси русяві, в берізоньок віти

Номер слайду 5

Дуже гарні червоні листки на дубах

Номер слайду 6

А між мохом салатовим гарні грибки

Номер слайду 7

кл. Клени просто барвисті

Номер слайду 8

І рожеві, й оранжеві – просто чудові

Номер слайду 9

Осінь казкою дивною людям здається

Номер слайду 10

Правила роботи в класіКожна думка важлива. Не бійтесь висловлюватись. Ми не сміємося з чужих помилок. Ми маємо право помилятися, бо вчимося. Ми завжди допомагаємо один одному. Ми слухаємо, що нам хочуть сказати інші, якщо треба - запитуємо. Ми намагаємося виконати роботу якнайкраще.

Номер слайду 11

Узагальнення вивченого про дієслово . Тренувальні вправи. Підготовка до контрольної роботи

Номер слайду 12

Я по красі по осені іду, запам’ятовую казкові митіВ красі чарівній душу відведу, бо це найкраще, що буває в світі. Н. Красоткіна Епіграф уроку:

Номер слайду 13

З тексту виписати дієслова, вказати час та число, синтаксичну роль дієслів ОСІННІЙ ЛІС ЧАРУЄ КРАСОЮ ЗАВЖДИ. ВІТЕР ЗРІДКА ХИТАЄ МОГУТНІМИ ДЕРЕВАМИ, ЩО ВКРИЛИСЯ БАГРЯНИМ ПОКРИВАЛОМ. ІНОДІ В ПОВІТРІ ПРОЛЕТИТЬ ВІДІРВАНИЙ ЛИСТОЧОК. ДЕСЬ У ГУЩАВИНІ ЛІСУ ЛЕДЬ ЧУТНО ЗАСОПІВ ЇЖАЧОК І В ПОНІС НА СВОЇХ ГОЛКАХ СМАЧНОГО ГРИБОЧКА. СТРИВОЖЕНІ ПТАШКИ ГОТУЮТЬСЯ ДО МАНДРІВКИ В ДАЛЕКІ КРАЇ.

Номер слайду 14

ЕКСПРЕС-ТЕСТВСТАНОВІТЬ ВІДПОВІДНІСТЬ1. НЕОЗНАЧЕНА ФОРМА А) ОПАДАЄ2. ОСОБОВЕ ДІЄСЛОВО Б) ЗАСИПАНО3. ДІЄПРИКМЕТНИК В) РОЗФАРБУВАВШИ4. ДІЄПРИСЛІВНИК Г) ЖОВТІЮЧИЙ5. БЕЗОСОБОВІ ФОРМИ Д) КРУЖЛЯТИ

Номер слайду 15

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}12345 ДАГВБ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ФРАЗЕОЛОГІЧНА ГАЛЯВИНА

Номер слайду 18

НЕ З ДІЄСЛОВАМИСЛОВНИКОВИЙ ДИКТАНТ

Номер слайду 19

ПЕРЕВІРЯЄМО І КОМЕНТУЄМОНЕТЯМИТИСЯ, ВІН НЕ МАЄ ЧАСУ, НЕМАЄ ГРОШЕЙ, НЕХТУВАТИ, НЕДОЧУТИ,НЕ ГРІЄ, НЕПОКОЇТИСЯ, НЕДОЛЮБЛЮВАТИ, НЕ РОЗВ’ЯЗУВАТИ, НЕДОЇДАТИ, НЕДООЦІНЮВАТИ, НЕ ДОТЯГНУТИСЯ, НЕ ЗДОБУВАТИ, НЕ СПІВАТИ, НЕПРИТОМНІТИ, НЕДОСИПЛЯТИ, НЕ ЗНАТИМЕ, НЕВОЛИТИ, НЕНАВИДІТИ, НЕ СЛАВИТИ, А ГАНЬБИТИ.

Номер слайду 20

ВИПИСАТИ ВИДІЛЕНІ ДІЄСЛОВА І УТВОРИТИ ВІД НИХ ДІЄСЛОВА НАКАЗОВОГО ТА УМОВНОГО СПОСОБІВБерезовий листочокІще не сніг і навіть ще не іній,ще чути в полі голос череди. Здригнувся заєць — ліс такий осінній,куди не ступиш, все щось шарудить!Чи, може, це спинається грибочок?Чи, може, це скрадається хижак?То пролетить березовий листочок,То пробіжить невидимий їжак… Ліна Костенко

Номер слайду 21

ТВОРЧА РОБОТА

Номер слайду 22

Орфографічна хвилинка. Вос...ни листопад шв...дко минув — чекай суворої зими.  В осін...ій час сім погод у нас: сіє, віє, крутить, мутить, припікає й поливає. Як листопад дерев необтрусить - довга зима бути мусить. Довго шпаки невідлітають – осінь буде суха. Пл...ти влітку рукавиці — в листопаді пригоди...я. Осінь зб...рає, а весна поїдає. Як до середини жовтня з беріз неосипалося листя — сніг ляже пізно. Осінній іній — на суху й соня...ну погоду.

Номер слайду 23

А Я В ГОСТЯХ У ОСЕНІ БУЛА. ВОНА МЕНЕ ГОСТИННО ПРИГОЩАЛА. БУКЕТ ЛИСТОЧКІВ ЖОВТИХ ПОДАЛА, А ЩЕ КРАСУ МЕНІ ПОДАРУВАЛА…

Номер слайду 24

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Скласти лінгвістичне повідомлення про дієслово як частину мови2. Підготуватись до написання контрольної роботи

Номер слайду 25

pptx
Додано
13 травня 2018
Переглядів
3999
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку