Презентація до уроку позакласного читання із зарубіжної літератури на тему: " Курт Воннегут. «Брехня». Причини і наслідки брехні»

Про матеріал
Матеріал включає презентацію до уроку позакласного читання за новелою Курта Воннегута «Брехня». Його можна використати у 7 класі після вивчення розділу "Духовне випробування людини».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Курт Воннегут(1922 - 2007)«Брехня»Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 2

 Брехня́— те, що не відповідає правді; неправда.(«Великий тлумачний словник сучасної української мови».-Київ,2001.-1440с.)Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 3

Курт Воннегут. Новела «Брехня». Причини і наслідки брехніПрезентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 4

Не чекай, що твоя дитина буде такою,як ти, чи такою, як ти хочеш. Допоможи їй стати не тобою, а собою. Януш Корчак. Януш Корчак(1879 — 1942)Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 5

Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 6

«Доктор Рімензел розклав креслення на відкидному горіховому пюпітрі, вмонтованому в спинку переднього сидіння. Це був кремезний статечний чоловік, лікар, цілитель в ім'я полегшення страждань, бо він народився багатшим за перського шаха». «Сільвія, чарівлива мати Елі…”«У цієї енергійної честолюбної жінки не було свого статку, і хоч заміж за доктора вона вийшла шістнадцять років тому, її все ще дуже цікавили й захоплювали звичаї старих багатих родин».«…відповів Бен і додав уже тихіше, звертаючись до тринадцятирічного хлопчика, що сидів поруч з ним — до Елі Рімензела, докторового сина.» «…виходячи з оцінок Елі в початковій школі — від задовільних до жахливих». Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 7

Привілейована школа. Академія Лоуренс(США,м. Гротон, Массачусетс)Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 8

«Весна тільки-тільки почалася. У холодному ще сонячному промінні торочки давньої паморозі здавалися зовсім сірими. Вербове віття було вкрите золотистим серпанком пухнастих сережок».«Чорний "ролс-ройс" мчав з Нью-Йорка Коннектікутським шосе». Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 9

Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 10

Художня деталь (від франц. dеtаіl — подробиця, дрібниця) — виразна подробиця у творі, яка підкреслює характерну ознаку змальованих картин, предметів або характерів , що вирізняє їх з-поміж інших .  Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 11

«… показав на симпатичного хлопчака, який сидів поруч з ним …» “Доктор Рімензел показав на їжакувату потилицю Елі”.«Чорний "ролс-ройс" мчав з Нью-Йорка Коннектікутським шосе .“"Ролс-ройс" порівнявся зі стареньким "шевроле", у якого задні дверцята були для певності закріплені міцною вірьовкою для білизни”. “… вона подивилася на стару машину, яка тряслася вже далеко позаду...”Художня деталь. Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 12

Снобізм –претензія на високу інтелектуальність, вишуканий смак чи авторитетність в якійсь сфері , і при цьому зверхнє ставлення до тих ,хто (з точки зору сноба) позбавлений цих чеснот. Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 13

доктор Рімензел Сільвія «Доктор Рімензел і його дружина й на мить не сумнівалися, що їхнього сина приймуть в Уайтхілл. Вони просто не могли собі уявити, що він там не вчитиметься, отож їх не дуже цікавило, як він склав іспити…»«А в чому, власне, полягає процедура зарахування? — спитала Сільвія, коли чорний "ролс-ройс" перетнув межу Род-Айленда».«А іспити були дуже важкі, любий? — спитала Сільвія у Елі». Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 14

Батько. Мати«Насамперед нам треба знайти Елі. Це головне,- сказала Сільвія.»«Доктор Рімензел геть розгубився й не знав, що сказати. — Я прошу пробачення у вас обох, — видушив він із себе нарешті. — Це було гидко».«— Я розумію,— провадила вона.— Ми з батьком завжди говорили тобі, що ти повинен вступити до Уайтхілла, що про якийсь інший варіант навіть мови не може бути.»«Це я винна ,а не ти…»Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 15

Доктор Рімензел На словах: Насправді: Сільвія. На словах: Насправді:істинний поборник законів і правил, страж традицій сімейства, де народжуються «багатшими за перського шаха».егоїст, який рахується тільки зі своєю думкою, зверхній, засліплений усвідомленням власної значимості.увесь час грає роль «простої провінційної дівчини».давно вже стала такою ж, як доктор Рімензел. Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 16

Брехня батька брехня матері брехня сина відчуження, відсутність істинних родинних взаємин та розуміння. З якою метою автор змушує Рімензелів пережити стрес, сором,розчарування?Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 17

Поради Рімензелам. Позбутися егоїзму і надмірної пихатості. Стати справжньою родиною:навчитися шанувати і любити один одного. Поважати в кожному особистість. Додати щирості в стосунки. Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 18

Не чекай, що твоя дитина буде такою,як ти, чи такою, як ти хочеш. Допоможи їй стати не тобою, а собою. Януш Корчак. Януш Корчак(1879 — 1942)Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 19

Брехня. Відразлива, підступна. Мучить,принижує, розкривається. Спосіб відстрочити неминучу розплату. Страх. Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 20

Домашнє завдання:підготуватись до контрольної роботи. Презентація учителя зарубіжної літератури Одеського НВК “Гімназія №2” Латиш Г. А.

Номер слайду 21

ppt_xppt_xppt_xppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Подгайная Марина
    Дякую, Галина Андріївна! Дуже класна робота!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Заярнюк Юлія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Демченко Тетяна Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 травня 2020
Переглядів
7165
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку