Презентація до уроку позакласного читання. "Сучасна дитяча письменниця Лана Ра"

Про матеріал
Зміст презентації прияє знайомству дітей з сучасною дитячою письменницею, драматургинею, сценаристкою та художницею Ланою Ра, з її книгами, що постають з мультсеріалів виробництва студії "Новаторфільм". Сприяє заохоченню дітей до читання корисної та цікавої літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація для уроку позакласного читаннявчительки початкових класів Снісаренко Світлани

Номер слайду 2

Лана Ра. Лана Ра — (творчий псевдонім Світлани Конощук) українська письменниця, сценаристка, драматургиня, художниця. Народилася 24 березня. Проживає у Києві. Лауреатка премії «Коронація слова».

Номер слайду 3

Щоденник котячих мандрів«Щоденник котячих мандрів» – це нотатки непосидючого кота, який любить подорожі та відкриття. Відвідуючи різні Куточки України, кіт дізнається багато чого цікавого з історії того чи іншого краю, слухає легенди, знайомиться з мешканцями. І, звісно, щоразу потрапляє у неймовірний вир пригод. Євгеній Конощук (актор,син письменниці) та Лана Ра2016

Номер слайду 4

Книжка «Щоденник котячих мандрів» Лани Ра постала з оригінального мультсеріалу «Моя країна – Україна» виробництва студії  "Новаторфільм"https://www.youtube.com/user/novatorfilm/videos?disable_polymer=1 Серіал «відвідав» різноманітні куточки світу й зібрав чимало нагород. Кадрами саме з цього анімаційного фільму проілюстровано книгу https://kashalot.com/club/post-17083059/ Анімаційний проект створювався 5 років. Над ним працювало більше 120 людей. У першому сезоні створено 26 серій, на які використано приблизно 300 кг пластиліну. Уже розпочато роботу над другим сезоном.

Номер слайду 5

Разом із котом Воркотом читачі дізнаються про найвідоміші місцини України: села Легедзине й Шешори, міста Одеса, Кривий Ріг (5 серія https://www.youtube.com/watch?v=SGrf. KNE301g ) і Львів, Верхівня і Коломия, Мелітополь, Саки, Вилкове (ви, до речі, знали, що це – «українська Венеція»?). Поруч – розкішні луганські степи, про які дуже рідко пишуть у путівниках, озера Пісочне й Чорне, гора Опук, оповідки про петриківський розпис та Софію Київську.

Номер слайду 6

Уривок

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Конячка Камелія вважає, що несправедливо і неправильно, коли хтось сумує. Атому вирушає на пошуки Самотності, щоб розвеселити її. Дорогою вона зустрічає тих, у кого Самотність часто гостює.

Номер слайду 14

Всі разом друзі мчать на порятунок. Казка про те, що Самотність не повинна бути самотньою. Ця казка переможець Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" в номінації "Кіносценарії для дітей" (2016 р.). У 2017 році студія "Новаторфільм" за підтримки Держкіно України створила анімаційний фільм "Як розвеселити Самотність". Режисер - Степан Коваль.

Номер слайду 15

Уривок

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

https://www.youtube.com/watch?v=vmjax4o9z3 Q Данилко та Богдан намагаються знайти відповідь на питання «Ким бути?». У книжці зібрано 10 їхніх професійних пошуків. Герої відкривають для себе професії, водночас дізнаючись багато цікавої та корисної інформації. Кожна професія – то окрема пригода. В пошуках їм допомагає вірний друг – песик Флешка. Книжка створена за анімаційним серіалом "Професіонали" режисера Степана Коваля.

Номер слайду 26

Уривок

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

. Любіть! Читайте! Дізнавайтесь! Відкривайте!Робота над створенням мультфільму

pptx
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
2692
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку