Презентація до уроку позакласного читання у 7кл на тему " Клаус Гагеруп "Золота вежа"

Про матеріал
Презентація-доповнення до уроку позакласного читання у 7-му класі із зарубіжної літератури. Містить короткі відомості про автора, його батьківщину, основні твори та їх переклади на українську мову, можна переглянути обкладинки книг. Насамкінець учні можуть самостійно перевірити здобуті знання за допомогою вправи "вірю/не вірю)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок позакласного читання. К. Гагеруп «Золота вежа» Віра в казки може зробити наше життя багатшим. К. Гагеруп

Номер слайду 2

Клаус Гагеруп(05.03.1946 – 20.12.2018 )Відомий норвезький письменник, сценарист, перекладач, актор і режисер. Лауреат кількох літературних нагород, зокрема й Премії Браґе (The Brage Prize), найпрестижнішої відзнаки в Норвегії. Його книжки перекладено багатьма мовами світу, а за мотивами двох книг знято фільми.

Номер слайду 3

Мандруємо Норвегією. Королівство Норвегія – північноєвропейська держава на Скандинавському півострові. Столиця – м. Осло. Країна є абсолютним чемпіоном зимових Олімпійських ігор: представники цієї країни змогли завоювати найбільшу кількість золотих, срібних і бронзових медалей. Веб-браузер Opera, створили в Норвегії.

Номер слайду 4

Слово автора. Клаус Гагеруп: «Часом я думаю, що колекціоную дивні ситуації. Якщо стається щось незвичайне, я намагаюся запам’ятати його з думкою, що воно згодиться мені в майбутньому. А ще я колекціоную вина, але це інша історія».

Номер слайду 5

Українською мовою перекладено 7 книг Клауса Гагерупа: - «Маркус і Діана» - «Маркус і дівчата» - «У страху великі очі» - «Маркус і велика футбольна любов», - «Золота вежа»- «Маркус і велика футбольна любов»- «Дівчинка, яка рятувала книжки» (переклала Наталя Іваничук) - «Вище за небо»Твори Клауса Гагерупа на українську переклала Галина Кирпа)

Номер слайду 6

Сторінками книги «Золота вежа» Іноді з нашими рідними стається щось таке, чого не мусило статися. Щось болісне і трагічне.І світ ураз змінюється - в ньому стає похмуро, прохолодно, самотньо, розгублено. Таке трапилося з Маріанною після того, як одного дня її старший брат втратив здатність говорити. Щоб раз і назавжди здолати трагічне, потрібно не боятися - поговорити про нього з рідними, прожити його разом і повернути в родину затишок і радість. А все найтепліше, найважливіше, найдорожче - те, що миттєво зникає: голоси, погляди, дотики - може зберегти пам’ять.

Номер слайду 7

1. Клаус Гагеруп народився в Німеччині2. З дитинства автор мріяв стати олімпійським чемпіоном із метання списів3. Батьки письменниками були спортсменами4. Більшість книг Клауса Гагерупа українською мовою переклала Галина Кирпа5. Головну героїню повісті «Золота вежа» звати Мері6. Генрик – брат головної героїні7. Батько головної героїні колекціонував замість автографів просив відомих людей малювати йому поросят.8. Генрик був страшенним боягузом.9. У «Крамниці Федерів» можна було придбати квіти та вазони10. Після трагедії з братом Маріанна стала надзвичайно беручка до роботи та акуратна Вірю/не вірю

Номер слайду 8

1. Клаус Гагеруп народився в Німеччині (Ні, у Норвегії) 2. З дитинства автор мріяв стати олімпійським чемпіоном із метання списів (так) 3. Батьки письменниками були спортсменами (ні, мама поетеса, тато – письменник) 4. Більшість книг Клауса Гагерупа українською мовою переклала Галина Кирпа (так) 5. Головну героїню повісті «Золота вежа» звати Мері (ні, її звуть Маріанна) 6. Генрик – брат головної героїні (так) 7. Батько головної героїні колекціонував замість автографів просив відомих людей малювати йому поросят (так) 8. Генрик був страшенним боягузом (ні, він ніколи нічого не боявся і був сміливіший за сестру) 9. У «Крамниці Федерів» можна було придбати квіти та вазони (ні, придбати можна було вживані речі) 10. Після трагедії з братом Маріанна стала надзвичайно беручка до роботи та акуратна (так, це помічали усі довкола) Самоперевірка

Номер слайду 9

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 D%D0%BE%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D1%96%D1%8 Fhttps://tut-cikavo.com/krajini/yevropa/350-fakti-pro-norvegiyu-tsikavi-osoblivosti-skandinavskoji-derzhavihttp://litakcent.com/2012/05/31/klaus-hagerup-ja-zaljubky-vidvidav-by-ukrajinu/Використані джерела:

pptx
Додано
29 жовтня 2020
Переглядів
3254
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку