Презентація до уроку прямокутні трикутники

Про матеріал
Презентація до уроку геометрії у 8 класі на тему "Розв'язування прямокутних трикутників"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Девіз уроку: ” Світ,що нас оточує ,- це світ геометрії. Тож давайте його пізнавати!”

Номер слайду 2

Тема уроку. Розв’язування прямокутних трикутників.

Номер слайду 3

Мета уроку: закріпити знання тригонометричних функцій гострого кута прямокутного трикутника, -навчитися знаходити невідомі елементи прямокутного трикутника по відомих двом його елементам, -застосовувати теоретичні знання для вирішення практичних завдань,

Номер слайду 4

Перевірка домашньої роботи №610 Відповідь:8см, 6см. №612 Відповідь:9см,15см.

Номер слайду 5

«Об’єкт математики настільки серйозний, що слід не пропускати нагоди зробити його трохи цікавим». Б. Паскаль  Чого ви чекаєте від уроку?

Номер слайду 6

 максимально. Я отримав. Усні вправи2 Знання теорії, правил2 Розв’язування вправ і завдань на уроці, робота біля дошки2  Робота в парах 2 Математичний диктант2 Робота в групах2 Карта самооцінки учня

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Правда чи хиба?1. У прямокутному трикутнику квадрат гіпотенузи дорівнює сумі квадратів катетів.2. Сума гострих кутів прямокутного трикутника дорівнює 180 градусів3. Основна тригонометрична тотожність має вигляд: sin2α + cos2α = 1 4. Трикутник, у якого є прямий кут, називається гострокутним.5. Медіана, проведеної до гіпотенузи прямокутного трикутника, дорівнює половині гіпотенузи.

Номер слайду 9

6. Сторона прямокутного трикутника, що лежить проти гострого кута, називається гіпотенуза.7. Висота, проведена до гіпотенузи, ділить трикутник на три подібних трикутники.8. Гіпотенуза більша за будь-який катет.9. Відношення протилежного катета до гіпотенузи в прямокутному трикутнику називається тангенсом кута.10. Катет, який лежить проти кута 30°дорівнює половині гіпотенузи

Номер слайду 10

11. Катет прямокутного трикутника дорівнює гіпотенузі помноженій на косинус протилежного кута.12. Гіпотенуза прямокутного трикутника дорівнює катету поділеному на синус протилежного кута.13. Катет прямокутного трикутника дорівнює добутку другого катету на тангенс кута, протилежного першому катету.14. Катет прямокутного трикутника дорівнює частці від ділення другого катета на тангенс кута, прилеглого до першого катета.

Номер слайду 11

Робота в парах

Номер слайду 12

Робота в парах

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Фізкультхвилинка. Хто ж там, хто вже так стомився?І наліво нахилився. Треба дружно всім нам встати,Фізкультпаузу почати. Руки вгору, руки вниз,Вгору трішки подивись. Руки склали, як вітряк,І покрутимося так. Вище руки підіймітьІ спокійно опустіть. Потім дружно всі сідаймоІ до праці приступаймо.

Номер слайду 15

Робота в групах (1)

Номер слайду 16

Робота в групах (2)

Номер слайду 17

Робота в групах (3)

Номер слайду 18

Телеграфний стовп висотою 14 м знаходиться на березі річки . Верхній кінець стовпа видно з іншого берега під кутом 45° по горизонталі . Знайдіть ширину річки.

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Робота з підручником№619, № 620

Номер слайду 20

Домашнє завдання: Повторити §3.п15-18 Підготуватись до контрольної роботи ст. 136 Завдання «Перевір себе» в тестовій формі.

Номер слайду 21

1. Що сьогодні на уроці було найважливішим? 2. Що було цікавим?3. Що викликало ускладнення?4. Над чим слід ще попрацювати?

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Дякую за урок! Діти, ви гарно попрацювали. Бажаю вам успіху!

Номер слайду 24

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондарець Катерина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Геометрія, 8 клас, Презентації
Додано
15 березня
Переглядів
48
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку