Презентація до уроку-реквієм

Про матеріал
Презентація до уроку - реквієму присвячена подіям, роковини яких відзначають у листопаді: Голодомор, Революція Гідності. Також згадується про Героїв російсько- української війни
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок - реквієм10 клас

Номер слайду 2

Очікувані результати: Давати визначення поняттям: дискримінація, геноцид;Називати загальні риси та головні ознаки ключових понять;Пояснювати, що таке соціальні цінності та яку роль в житті суспільства відіграє соціальна відповідальність;Використовувати загальновідомі докази із самостійною і правильною аргументацією; Демонструвати здатність самостійно добирати необхідну інформацію до уроку;Формулювати і висловлювати власну думку щодо особистої гідності.

Номер слайду 3

Урок - реквієм. Цього тижня ми відзначаємо три важливі події в історії України: День Пам’яті жертв Голодомору1932-1933 (четверта субота листопада) та Річницю Помаранчевої революції і Революції Гідності, які розпочалися в один і той же день – 21 листопада з різницею у дев’ять років. Геноци́д — цілеспрямовані дії з метою повного або часткового знищення груп населення чи народів за національними, етнічними, расовими або релігійними мотивами.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Інтерактивна карта Пам’ятників Голодомору

Номер слайду 6

Урок - реквієм. Сьогодні на уроці ми вшановуватимемо громадянський подвиг, патріотизм та мужність людей, які виступили на захист демократичних цінностей нашої держави, її кордонів та територіальної цілісності Починаючи з Майдану 2013, ми втрачаємо найкращих синів. Їх так багато полягло в бою з одвічним ворогом України. Але статистику вести важко, оскільки держава не розголошує цих даних. Цифри, які називають сьогодні: 70 тисяч загиблих і 120 тисяч поранених (для порівняння –ворог втратив 120 тисяч вбитими і 180 тисяч пораненими). У кожному місті, у кожній громаді свій пантеон героїв

Номер слайду 7

Пантеон Героїв

Номер слайду 8

Виступи учнів 10 класу

Номер слайду 9

Трохи про життя Литвиненка Олексія. Він навчався у каховській гімназії. Потім вивчився на поліцейського. Та до війни працював у каховській поліції.

Номер слайду 10

Коли почалася війна його життя дуже змінилося, як і в усіх українців. Він ще на початку війни вступив у ЗСУ. Він воював за свою батьківщину до останнього - поки його не вбили кляті росіяни. 17 жовтня на південному напрямку він загинув смертю справжнього героя. Його поховали у Києві.

Номер слайду 11

Медіа ресурсиhttps://osvitoria.media/experience/urok-pro-holodomor-pamiataty-a-ne-liakaty/https://osvitoria.media/experience/do-dnya-revolyutsiyi-gidnosti-ta-svobody-materialy-dlya-uroku/?fbclid=Iw. AR3 Mnt. ZVll. MSht. XScqwewal. Qbhia. Ott7 MEq. KAp. Di. XGQ9kk39 Ob1b. Xc. UOI8shttps://nebesnasotnya.com/proza-i-poeziyahttps://www.youtube.com/watch?v=NE21 Kh. N3qa0

Номер слайду 12

Урок - реквієм. Слова «Слава Україні» – «Героям слава» перестали бути просто вітанням. Це вже вшанування найкращих, котрі у найважливіший момент нашої історії не злякалися, жертвують собою заради Батьківщини, а також є свідченням справжнього патріотичного подвигу. Наше прагнення жити у своїй вільній, незалежній, неподільній країні сильніше за їх прагнення знищити нас. Вічна пам’ять полеглим героям!Слава Україні!

pptx
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку