Презентація до уроку "РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ ТА ВПРАВ НА ВСІ ДІЇ З ЦІЛИМИ ТА ДРОБОВИМИ ЧИСЛАМИ"

Про матеріал

Мета: розвивати пізнавальну активність учнів на уроці, обчислювальні навички; логічне мислення учнів; навички самоконтролю і самооцінки досягнутих знань; вміння працювати в парах;узагальнити і систематизувати знання про звичайні дроби; закріпити і вдосконалювати навички виконувати дії з цілими і дробовими числами при розв'язуванні прикладів, рівнянь та задач; підготувати учнів до написання контрольної роботи; формувати процедурну та технологічну компетентності;виховуватиувагу, активність, самостійність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож у королівство «Звичайних дробів з різними знаменниками» 6клас.

Номер слайду 2

До нас завітала Мальвіна ! Запрошую вас у моє королівство! Я дізналася, що ви не знаєте, як виникли дроби? Побувавши у моїх палацах, ви дізнаєтесь все, про дроби.

Номер слайду 3

1-й палац «Перевіряйка» 2-й палац «Відповідайка» 3-й палац «Обчислювальний» Королівство дробів з різними знаменниками 4-й палац «Пізнавайка» 7-й палац «Теоретичний» 6-й палац «Задачний» 5-й палац «Рівняння»

Номер слайду 4

«Знайди помилку» 5 2 1

Номер слайду 5

• • ▬▬ ▬▬ ▬▬ ▬▬ ▬▬ 4 4 4 4 0,4 1 1 1 4 7 7 7 2 7

Номер слайду 6

Вибери зайве, поясни чому. 1) ▬▬ ; ▬▬ ; ▬▬ ; 5 1 8 2 5 5 2 3 6 5 2) ▬▬ ; ▬▬ ; ▬▬ 3) ▬▬ ; ▬▬ ; ▬▬ ; 4) ▬▬ ; ▬▬ ; ▬▬ 100 3 6 4 9 25 1 9 4 4 1 1 9 1

Номер слайду 7

Як називаються числа, зображені двома натуральними числами, відокремленими горизонтальною рискою. Який дріб називають правильним? Який дріб називають неправильним? Сформулюйте основну властивість дробу. Що означає скоротити дріб? Як порівняти два дроби з однаковими знаменниками? Як порівняти два дроби з однаковими чисельниками? Що більше 1 чи правильний дріб? Що більше 1 чи неправильний дріб? Сформулюйте правило додавання дробів з різними знаменниками? Як порівняти два дроби з однаковими знаменниками?

Номер слайду 8

Сформулюйте правило множення дробу на натуральне число. Що є добутком двох дробів? Чому дорівнює добуток будь-якого дробу і числа 0? Як помножити два мішані числа? Сформулюйте правило ділення дробів. Які числа називають взаємно оберненими?

Номер слайду 9

5

Номер слайду 10

Палац 2.Це цікаво знати Точні хімічні аналізи великої кількості метеоритів, які упали на Землю, дали чудові результати. У залізних метеоритах відсоткова місткість заліза , кобальта й нікелю майже співпадає з місткістю їх на нашій планеті.

Номер слайду 11

В дорогу! Я бачу будинок Баби Яги і чую її жалібний голос. Дітки, допоможіть мені, відкрийте двері! Я посварилась з Кащиком Невмирущим, і він закрив двері – жодні чари не допомагають її відчинити. Двері самі відкриються, якщо знайдете корінь рівняння…

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Продовжимо ! Але хто це сидить такий засмучений? Це ж Буратіно! - Хто тебе так засмутив? Мальвіна! Розумна дуже! Цілий день розв’язує якісь задачі і мене заставляє, та ще й обіцяє без обіда лишити! Допоможіть впоратися з задачами:

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Єгипетські дроби були винайдені і вперше використані в стародавньому Єгипті. Одним з перших відомих згадок про єгипетські дроби є Математичний папірус Ринда - давньоєгипетське навчальний посібник з арифметики і геометрії періоду Середнього царства, переписаний близько1650 до н. е. переписувачем на ім'я Ахмеса на сувій папірусу довжиною 5,25 м і шириною 33 см.

Номер слайду 18

Для обчислень з дробами вавилоняни складали величезні таблиці, які виражали основні дроби в дробах зі знаменником 60.

Номер слайду 19

Першим європейським вченим, який став ви-користовувати і розповсюд-жувати сучасний запис дробів, був італійський купець і мандрівник, син міського писаря Фібоначчі (Леонардо Пізнанський) У 1200 році. Він увів слово „дріб”. Назву „чисельник” і „знаменник” увів у ХІІІ ст. Максим Плануд – грецький монах, учений-математик.

Номер слайду 20

Дроби на Русі в XVII столітті називали долями, пізніше «ламаними числами». В давніх рукописах знаходимо наступні назви дробів: 1/2 - половина, полтина 1/3 – третина 1/4 – четь 1/6 – пів-третина 1/8 – пів-четь 1/12 –пів-пів-третина 1/16 - пів-пів-четь 1/24 – пів-пів-пів-третина (мала третина) 1/32 – пів-пів-пів-четь (мала четі) 1/10 - десятина

Номер слайду 21

Людина подібна до дробу: в знаменнику – те, що вона про себе думає; в чисельнику – те, що є насправді. Чим більше знаменник – тим менше дріб. Л. Толстой

Номер слайду 22

Дякую!!! Бувайте, але не забувайте, що ЗНАННЯ – це СИЛА

Номер слайду 23

Домашнє завдання   Повторити п.12-14, підготуватися до контрольної роботи, виконати ТО №3,4 за збірником

ppt
Додано
27 жовтня 2018
Переглядів
899
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку